Elazığ`a içme suyu sağlayan Hamzabey Barajı'nın suları kuraklık nedeniyle tükendi

Elazığ merkez, Palu ve Kovancılar ilçelerinin 2040 yılına kadar içme suyunu karşılamak için yapılan Hamzabey Barajı, kuraklık nedeniyle şehrin ve ilçelerin su ihtiyacını karşılayamıyor.

Elazığ`a içme suyu sağlayan Hamzabey Barajı'nın suları kuraklık nedeniyle tükendi

Advert

16.10.2018 yılında yapımı bitilirilip su tutulmaya başlanan Elazığ merkez, Palu ve Kovancılar ilçelerinin içme ve kullanma su ihtiyacını karşılayacak olan Hamzabey Barajı kuraklık nedeniyle suyu tükendi. İl merkezi ve ilçeler, içme suyunu sondajla açılan kuyulardan karşılarken zaman zaman su kesintilerinin devam ettiği öğrenildi.


Hamzabey Barajı yakınındaki köyde 1962 yılından beri  yaşadığını ama akan suların kuraklık nedeniyle ilk kez kesildiğini, yapılan barajın da bu suların kesilmesi ile kuruduğunu ve bu yüzden Elazığ`a içme ve kullanma suyunu temin edemediğini belirten Mehmet Aydemir şunları dile getiridi;

Mehmet Aydemir

“Bu baraj 3 senedir yapıldı. Nihayetinde son iki senedir su bağlantısı yapılarak Elazığ`a su verilmeye başlandı. Yapılan hesaplamalara göre bu su 2060 yılına kadar Elazığ`ın su ihtiyacını karşılayacaktı. Ama maalesef bu sene yağmur yağmadığı için baraj kurudu. Biz 1962 yılından beri burada yaşıyoruz. Kendim 56 yaşındayım ama böyle bir kuraklık görmedim. Allah bizi belalardan ve afetlerden muhafaza etsin. Bizlere kendi katından bir rahmet nasip etsin.” dedi. (İLKHA)
Elazığ`a içme suyu sağlayan Hamzabey Barajı'nın suları kuraklık nedeni tükendi

Advert

Paylaş:
Advert