Oto Ekspertiz yasasının yürürlüğe girmemesi merdiven altı işletmelere fırsat sunuyor

Oto ekspertiz işletmelerine TSE belgesi ve noter tasdik şartı getiren yasa salgın öncesi çıkmasına rağmen halen yürürlüğe girmemesi, alıcı ve satıcıların merdiven altı ekspertiz işletmelerine yönelmesine neden oluyor.

Oto Ekspertiz yasasının yürürlüğe girmemesi merdiven altı işletmelere fırsat sunuyor

Advert

Alıcı ile satıcı arasındaki güveni tesis eden ve araçların durumunu gösteren "oto ekspertiz raporu" için işletmelere TSE belgesi ve noter tasdik şartı getiren yasa yaklaşık bir buçuk yıldır çıkmasına rağmen hala yürürlüğe konamaması alıcı ve satıcıların merdiven altı işletmelerine yönlendirilmesine sebep oluyor.

Elâzığ'da "Oto Ekspertiz" işletmeciliği yapan Bayram Şahin, işletmelerinin alıcı ile satıcı arasında güven noktası olduğunu söyledi.


Araçlarını satan veya alanların araçlarını bu tür işletmelere getirerek muayene etmesi, aracın boya durumu, motor durumu, mekanik durumu ve alt takımları gibi bütün aksamını kontrol ettirdiğini kaydeden Şahin, çıkan sonuca göre alıcıların aracı almaya karar verdiğini aktardı.

Şahin, yaptıkları işlemlerle araçtaki değer kaybını önlediklerini ve aracın trafiğe uygunluğunu belirlemede önemli bir rol üstlendiklerini belirtti.

Oto Ekspertiz yasasının yürürlüğe girmemesi merdiven altı işletmelere fırsat sunuyor

Merdiven altı oto ekspertiz işletmelerinin önüne geçmek ve alıcı ile satıcının mağduriyet yaşamaması için yasal düzenlemenin salgından önce çıktığını fakat bir türlü yürürlüğe girmediğini belirten Şahin, ister istemez insanların merdiven altı işletmelere kaydığını hatırlattı.

"Çıkan yasa yürürlüğe girerse alıcı ve satıcı aracını güvenle alıp satabilecek"

Yasa yürürlüğe girdiği taktirde sadece TSE belgeli ekspertizlerin raporlarının geçerli olacağını dile getiren Şahin, "Ekspertizin güvenliği ve sorumluluğu yeni yasanın düzenlenmesiyle artık araç alırken ve satarken 3 ay ve 5 bin kilometre garantili ekspertiz yapılması gerekmektedir. Şu an yasa geçti ama yürürlüğe girmedi. Yasa yürürlüğe girer ise, TSE belgeli ekspertizlerin raporları geçerli olacak.  Araç alırken veya satarken mutlaka ekspertiz şartı getirilecek. Alıcı ve satıcı aracının ne olduğunu bilerek alıp satacak. 8 yaşın altında ve 160 bin kilometre altında olan araçlara ekspertiz mecburiyeti getirilecek. Noterde onaylanıp satışı yapılacak." dedi.

Oto Ekspertiz yasasının yürürlüğe girmemesi merdiven altı işletmelere fırsat sunuyor
"TSE belgeli ekspertiz işletmeleri tercih edilmeli"

Bu yasanın yürürlüğe girmesiyle insanların mağduriyetinin önüne geçileceğini belirten Oto Ekspertiz İşletmecisi Bayram Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

İnsanlar araçlarını alıyor ertesi gün pert oluyor. Günümüzde merdiven altı ekspertiz yapılıp değişen parçalı araçlar, motoru bitik araçlara orijinal raporu veriliyor. Artık bunun da önüne geçilecek. Çünkü TSE belgeli, noter onaylı olan ekspertizlere ciddi sorumluluk getirildi. Bu minvalde TSE belgeli ekspertizlerin tercih edilmesini istiyoruz.
"Birleştirilmiş araçlarla meydana gelen kazalarda çok ciddi yaralanma ve ölümler olabiliyor"

Oto Ekspertiz yasasının yürürlüğe girmemesi merdiven altı işletmelere fırsat sunuyor

Araçların orijinal parçalarının değişerek 2 parça, 3 parça araçların birleştirildiğini ve bunları işletmelerinde tespit edebildiklerini belirten Şahin, "İki gün önce bir araç orijinal diye değerinin çok çok üzerinde satılmıştı. Fakat aracı incelemeye aldığımızda aracın tavanı, arkası kesilip birleştirilmişti. Söz konusu araç orijinal diye satılmıştı. Sahibi buraya geldiğinde 'ekspertiz yaptırayım mı yaptırmayayım mı?' diye tereddüt geçirdi. Ekspertiz ücretinden dolayı tereddüt geçirdi. Ekspertiz yaptırınca aracının 2 parça olduğunu gördü. Durumun böyle olduğunu gören araç sahibi 'Bundan sonra ne olursa olsun ekspertiz yaptıracağım, çünkü araç değerinin çok çok üstünde bana satılıyordu.' dedi. Bu araç ile bir kaza yapma durumunda çok ciddi yaralanma ve ölümlere sebep olabilir." dedi. (İLKHA)

Advert

Paylaş: