MEMLEKETİM PALU'YU HİÇ BÖYLE GÖRMEMİŞTİM!

Binbir hevesle iki yıl sonra bayram tatili/yıllık iznimi güzelim memleketimde geçirmek ve dahası sıla-i rahim yapmak/eş-dost akraba ziyaret edip temiz havayı solmak/doğayı,tarihi mekanlarını ve ziyaret yerlerini/kabristanı görüp dua etmek için geldiğimiz memleketimize hiç de alışık olmadığım bir eksikliği dahası anormal hizmet anlayışını sizinle paylaşmak istiyorum.

MEMLEKETİM PALU'YU HİÇ BÖYLE GÖRMEMİŞTİM!

Advert

Kardeşlerim,
Yerel yönetimlerde temizlik en önemli ve en öncelikli hizmet alanı olmalı ve olması gerekir.
Eğer siz bu hizmete önem vermezseniz gerçekten bir çok insanın vebaline hastalık yoluyla girmiş olursunuz. 
Eğer siz çesitli bahaneler öne sürerek bu hizmeti eksik yaparsanız o zaman farklı yollara başvurur az personel ile çok iş yapabilirsiniz.

Ayrıca gündüzün kavurucu sıcaklığında değil de akşamın yada sabahın serin saatlerinde bunu yaparsanız kanaatimce azda olsa daha verimli olur.

Gelelim TEKE DERESİ PİKNİK ALANINA...

Elbette çer- çöpünü sağa sola atma konusu evveli halkımızda olmalı, sonrada belediye hizmetleri bunu ciddiyetle üzerine gidip çesidli yerlere birer yada ikişer personel istihdam edip temizliği hijyen olma adına asgariye indirmelidir.
Gerçekten Teke deresi bayram boyunca pislikten geçilmiyordu. Suya atılan her çöp; önce insana bakteri bulaşması ve enfeksiyon hastalıkları sebep olabilir.Sonra hayvanat, doğaya bir çok zararı oluyor.Ciddi bir temizlik anlayışı/duyarlı bir halk olmalıyız.Hep birbirimizi laf çakacagimiza büyük bir  hijyen anlayışiyla hareket etsek inaninki yerlerde bir tek çöp kalmaz. 
Kısacası herkes(yönetici+halk)elini vicdanına koyup hareket etmelidir.

Aslında güzelim PALU ilçemiz için söylenecek O kadar çok şey var ki!? bu dediğimiz uygulama sadece bir tanesi ve en önemlisi.

Temiz bir dünyada yaşamak için temiz bir birey ve toplum olmak gerekir.

"Temizlik imandandır ve
"Temizlik imanın yarısıdır" hadislerini iyi anlayıp/yaşayabilme önceliğimiz olması dileğiyle;

Selâm ve dua ile.

Advert

Paylaş: