Umut Kervanı'nın aracı olduğu Hidrosefali hastası minik Yakup Elazığ`da ameliyat oldu

Hidrosefali hastası olarak dünyaya gelen 2 yaşındaki Yakup, Diyarbakır Umut Kervanı'nın yaptığı yardım çağrısı ve hayırseverlerin desteği ile tedavi masrafları karşılanarak Elâzığ'da ameliyat edildi.

Umut Kervanı'nın aracı olduğu Hidrosefali hastası minik Yakup Elazığ`da ameliyat oldu

Advert

Diyarbakır'da ikamet eden Kanaç ailesinin en küçük çocuğu olan Yakup, beyinde ve beyin çevresinde aşırı sıvı birikmesi olarak bilinen Hidrosefali hastası olarak dünyaya geldi.

Daha önce geçirdiği bir kaza neticesinde vücudunun bazı organlarında oluşan sakatlanmalardan dolayı çalışamaz duruma gelen baba Abdulkadir Kanaç, evladının tedavisi için istenen 11 bin TL'yi karşılayamıyordu.


Maddi imkanlarının yetersizliği dolayısıyla çocuğunun tedavisi için çalmadık kapı bırakmayan baba Kanaç, son çareyi Umut Kapısı'na başvurmakta buldu. Konuyla ilgili Diyarbakır Umut Kervanı minik Yakup için yardım çağrısında bulundu.

Hayırseverlerin hastane masraflarını karşıladıkları minik Yakup Elâzığ'da özel bir hastanede ameliyat edildi. Ameliyatı başarılı geçen Minik Yakup 2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra normal servise alındı.

Umut Kervanı'nın aracı olduğu Hidrosefali hastası minik Yakup ameliyat oldu
Abdulkadir Kanaç

"Çocuğun sakat doğacağını biliyorduk ama Allah'ın takdirine razı olduk"

Minik Yakup'un doğmadan önce sakat doğacağı ve çocuğu aldırmaları gerektiğini söyleyen doktorlara rağmen Allah'ın takdirine rıza göstererek çocuğu aldırmadıklarını belirten baba Abdulkadir Kanaç, çocuğu doğduğunda 8 ay kuvözde kaldığını ve bu süreçte enfeksiyon kaptığını belirtti.


Umut Kervanı'ndan Hidrosefali hastası minik Yakup için destek çağrısı
Kanaç yaşadıkları süreci şöyle anlattı:

"Çocuğum enfeksiyon kaptığı için ameliyata alınmadı. Sonra Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine yönlendirildik. Hastanedeki doktorlar, çocuğun kafasında kistlerin olduğunu belirtti. Bu kistlerin ancak İstanbul veya Ankara'da ameliyat edilebileceğini belirtti. Yakup'u Çapa Tıp Fakültesine götürdük. Ordaki doktorlar ise bunun kist değil su kabarcıkları olduğunu, bunu beyin cerrahlarının ameliyat edebileceklerini söylediler. Ameliyat ve tedavi sürecinin uzun süreceğinden memleketlerine yakın bir yerde ameliyat edilmesi gerektiğini vurguladılar." dedi.

Umut Kervanı'nın aracı olduğu Hidrosefali hastası minik Yakup ameliyat oldu
"Umut Kervanı sürecin her aşamasında bize yardımcı oldu"

Yardım çağrısında bulunan Diyarbakır Umut Kervanı ve yardım eden tüm hayırseverlere teşekkür eden Abdulkadir Kanaç duygularını şöyle dile getirdi:

"Bizler bu ameliyat masrafları için Diyarbakır Umut Kervanı'na başvurduktan sonra bize yokluk hissettirmediler. Onlar sürekli yanı başımızdaydılar. Allah onlardan razı olsun. Hiçbir şekilde bizi geri bırakmadılar. Halen bizimle ilgileniyorlar. Tedavi masraflarını tedarik ettikten sonra Yakup'u Diyarbakır'dan Elâzığ'a getirdik. Aynı şekilde Elâzığ Umut Kervanı çalışanları ile diyalog halindeydik. Bu ameliyat sırasında da bizi hiçbir şekilde yalnız bırakmadılar. Hastaneye geldikten sonra Yakup aynı gün ameliyata alındı. Ameliyat başarılı bir şekilde geçti. 1,5-2 saatlik bir ameliyattan sonra Yakup'u yoğun bakıma aldılar. 1-2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra şu an normal servistedir. Elhamdülillah durumu iyidir." dedi.

Umut Kervanı'nın aracı olduğu Hidrosefali hastası minik Yakup ameliyat oldu
Elâzığ Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Nihat Bakşi

"Ameliyat başarılı geçti, Yakup bebeğin durumu iyi"

Yakup bebeğin babasının oğlunun tedavisi için birçok doktora gittiğini, ameliyat için gerekli olan maddi imkânı bulunmaması nedeniyle Diyarbakır Umut Kervanı'na başvurduğunu belirten Elâzığ Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Nihat Bakşi, hayırseverlerin yardımı sayesinde çocuğun ameliyat edildiğini kaydetti.

Umut Kervanı'nın aracı olduğu Hidrosefali hastası minik Yakup ameliyat oldu

Ameliyat öncesi ve sonrasındaki süreci yakından takip ettiklerini dile getiren Bakşi, "Diyarbakır Umut Kervanı, hayırseverler aracılığı ile ameliyat masraflarını üstlenerek hastamızı Elâzığ'a gönderdi. Biz de Elâzığ'a geldikleri andan itibaren yanlarındayız. Ameliyat öncesi ve sonrasında durumu takip ediyor, durumunu soruyoruz. Sürekli olarak hastaneye gidip geliyoruz. Elhamdülillah Yakup bebeği de gördük, şu an durumu iyidir. Doktorlar ameliyatın iyi geçtiğini söyledi. Ailesi de umutludur. Umut Kervanı bu aileye umut oldu, gözlerine ışık oldu. Rabbim bu konuda emeği geçen Umut Kervanı ve hayırseverlerden razı olsun." dedi. (İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert