Elâzığ İl Hıfzıssıhha Kurulu aldığı yeni kararları açıkladı

Elâzığ İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Elâzığ Valisi Erkaya Yırık Başkanlığında Elâzığ Valiliği Toplantı Salonunda gündemdeki konuyu görüşmek üzere bugün saat 10.00'da olağanüstü olarak toplandı.

Elâzığ İl Hıfzıssıhha Kurulu aldığı yeni kararları açıkladı

Advert

Yeni alınan kararlara göre, Elâzığ'da göre sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları ile kooperatiflerin genel kurul dahil geniş katılımlı her türlü etkinliği 17 Mayıs 2021 tarihine kadar yasaklandı.

Yeni alınan kararlar şu şekilde:

"17 Mayıs 2021 tarihine kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatiflerin genel kurul dâhil yapacakları geniş katılımlı her türlü etkinliklerine izin verilmemesine de karar verilmiştir.

Gelinen aşamada mutasyona uğrayan Covid-19 virüsünün dünya genelinde hastalığın yayılımını artırdığı, ülkemizde de özellikle İngiltere varyantı sebebiyle günlük vaka, yoğun bakım ve entübe hasta sayılarında artış yaşandığı kamuoyunun malumudur.

Bu kapsamda 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar geçici olarak; ilimizde halkoylamalarının yapılmamasına, planlanan halkoylamalarının ertelenmesine, kararlara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci Maddesi uyarınca her ihlal için 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci Maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir." denildi. (İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert