Ramazan ayının gelişiyle birlikte çarşı-pazarda haraketlilik başladı

Elazığ’da her sene olduğu gibi bu Ramazan arifesinde de Kapalıçarşı müşterilerini ağırladı. En çok satılan ürünlerin şarküteri dükkânlarında olduğu gözlenirken, baharat ve kuruyemiş dükkânları da bir hayli haraketliydi.

Ramazan ayının gelişiyle birlikte çarşı-pazarda haraketlilik başladı

Advert

Ancak halk, yaşanan fiyat artışlarından; esnaf ise geçmiş yıllara göre azalan müşteri sayısından rahatsız olduklarını ifade etti.

Kapalıçarşı da nakliyecilik yapan Turan Ataşçı, “Şu anda fiyatlar biraz pahalı. Millet kafasına göre üstüne ekliyor. 100 liralık alışveriş yaptığımız da iki parça şey tek alabiliyoruz o da bize yetmiyor. Yağ, peynir, zeytin ve kahvaltılık ürünleri almakta zorluk çekiyoruz.” dedi.

Hayvancılıkla uğraşan İsmail Özer ise, “Fiyatlar fahiş seviyelerde. İnsanların alım gücü ise yok. Pandemi ile birlikte dar gelirli, asgari ücret ile çalışan insanların alım gücü azaldı. Alabilen de var alamayan da var ama mağdur durumda olan insanlar fazla. Allah yardım etsin.” ifadelerini kullandı.

Artan fiyatlardan dolayı ürünlere yaklaşamadıklarını belirten Hasan Özden ise, “Hiçbir şey alamadık, her şey pahalı. Salatalığın fiyatı 6 lira, domatesin fiyatı 5 lira, ayçiçek yağının fiyatı 75-80 lira, etin kilosu 60-70 lira olmuş. Bu sene fiyatlar çok pahalı oldu. Neden olduğunu da bilmiyoruz.” dedi.

Öte yandan Elazığ’da Ramazan denince akla gelen bir diğer ürün badem şekeri ise tezgâhlardaki yerini aldı.

İmalatçı Mustafa Sesli, diğer aylara göre Ramazan ayında daha fazla badem şekeri ürettiklerini dile getirdi. Sesli, “Badem şekeri; Elazığımızın badem şekeri, toz şeker ve su ile yapılan bir üründür. Ramazanın gelmesiyle birlikte bu talep tabi ki biraz daha fazlalaşıyor. Normal zamanlarda günlük 50-60 kilo üretirken, Ramazan ayında günlük 300-400 üretiyoruz.” dedi.

İşletmeci Dinçer Çiçek ise, Önceki seneler de oluşan yoğunluğun artık yaşanmadığını ifade ederken, “Ramazan ayı bereket ayı. Kendi bereketi ile gelir. Fakat pandemiden dolayı işler de ister istemez bir düşüş var. Bu durum da ister istemez piyasayı etkiliyor. İnşallah vatandaşımız duyarlı olursa kurallara uyarsa bu pandemiyi yeneceğiz. Tabi ki geçen ramazanlara göre bayağı bir düşüş var. Önceki Ramazanları arıyoruz. Geçtiğimiz senelerde bir hafta öncesinden yoğunluk başlardı. Ancak bugün arife günü olmasına rağmen o yoğunluk yok.” sözlerini dile getirdi. (İLKHA) 

Advert

Paylaş:
Advert