Avrupa Yetim Eli Elâzığ, Palu ve Kovancılar'da yetimleri sevindirdi

Uluslararası alanda faaliyet gösteren Avrupa Yetim Eli Derneği, Elâzığ merkez, Kovancılar ve Palu ilçelerinde belirlediği yetim ailelere Ramazan ayı öncesi gıda kolisi, adak ve akika kurbanı dağıttı.

Avrupa Yetim Eli Elâzığ, Palu ve Kovancılar'da yetimleri sevindirdi

Advert

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte, çalışmalarına hız veren Avrupa Yetim Eli, Elâzığ'da belirlediği yetim ailelere gıda kolileri ile kurban eti dağıttı.

Avrupa Yetim Eli Elâzığ'da yetimleri sevindirdi

Almanya'dan Elâzığ'a gelen Avrupa Yetim Eli Derneği Genel Başkan Yardımcısı Serdar Şişman, gıda kolilerinin yetim ailelere dağıtımına katıldı.


Yetim ailelerin içler acısı durumundan çok etkilendiğini dile getiren Şişman, Afrika gibi birçok ülkede yardım faaliyetlerine katıldığını ve ordaki mağduriyetleri gördüğünü, Türkiye'deki durumun daha iyi olacağını düşündüğünü ama burdaki yetim ailelerin de mağdur olduğuna bizzat şahit olduğunu anlattı.

Avrupa Yetim Eli Derneği Genel Başkan Yardımcısı Serdar Şişman

Şişman, "Buradaki yetim ailelerin bayağı sıkıntı çektiklerini kendi gözlerimizle gördük. 21'inci yüzyılda hala evlerinde koltuklarının olmadığını, perdelerinin olmadığını, camlarının olmadığını, sıkıntı içinde yaşadıklarını gördük. Bu acı tablo ile karşılaşmak bizleri duygulandırdı. Yetim ailelerimizin bu sıkıntırını Avrupa`ya gittiğimizde oradaki müslümanlara ileteceğiz. İnşallah bu yetimlerimizin sıkıntılarını ve mağduriyetlerini gidereceğiz. Rahat bir şekilde iftar ve sahurlarını yapmaları için, şimdilik bu yetim ailelerimize gıda kolisi dağıttık. Gıda paketi çalışmalarımız daha kapsamlı bir şekilde devam edecek. Önümüzdeki günlerde tekrar gıda kolilerimizi dağıtmaya devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert