Peygamber Sevdalıları Vakfı Salavat seferberliği başlattı

Peygamber Sevdalıları Vakfı, mevlid etkinliklerinin habercisi olan salavat seferberliğini başlattı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Salavat seferberliği başlattı

Advert

Yüzbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen mevlid etkinlikleriyle bilinen Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu yıl da salavat seferberliğini başlattı.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Elazığ Koordinatörü Mehmet Zülfü Öztürk, "Yerde ve gökte olan her şeyin tek sahibi olan Allah'ın sevgisine ve affına nail olmanın yolu, Allah'ın sevdiğini sevmekten geçer. Hz. Peygamberi (Sallallahu aleyhi ve sellem) sevmek; beşerî bir insanı sevmenin ötesinde, imani bir bağlılıktır. O'nun sevgisi; dünya ve ahiretimize yön veren bir sevgidir." ifadelerini kullandı.


Mehmet Zülfü Öztürk

Resul-i Ekrem Efendimizi sevmenin ölçütlerinden biri de O'na çokça salat ve selâm getirmek olduğunu söyleyen Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:

“ Hadis-i şeriften öğrendiğimiz üzere, 'Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salâvat okuyandır.' Efendimize yakınlaşmanın bir yolunun da O'na salavat getirmekle mümkün olduğunu öğrenmekteyiz. Bu hadis-i şerif, müminlere bir müjde niteliğinde olup O'na yakınlaşmanın yolunu da göstermektedir.

Bu münasebetle bu kutlu yolda her yıl olduğu gibi bu yıl da 'Her Güne Binler Salâvat' diyerek Salavat Seferberliğini başlatmış bulunmaktayız.

Mart ve Nisan aylarında salavat-ı şerifelere ağırlık vermekle beraber, ömür boyu devam edecek bu seferberliğe küçükten büyüğe bütün Peygamber Sevdalısı kardeşlerimizi, Hazreti Peygambere olan muhabbetlerini gönülleri ve dilleriyle ilan edip zaman ve mekân sınırlaması olmadan Salavat Seferberliğine katılmalarını bekliyoruz."

Advert

Paylaş:
Advert