AFAD 24 Ocak depreminden etkilenenler için ek süre tanıdı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, 24 Ocak depreminin ardından çeşitli nedenlerden hak sahipliği başvurusu yapamayanlar için yeni bir hak sahipliği ve borçlandırma süreci başlatılacak. Tanınan 15 günlük hak sahipliği başvuruları 15 Şubat’tan itibaren alınmaya başlayacak.

AFAD 24 Ocak depreminden etkilenenler için ek süre tanıdı

Advert

Elazığ’da 24 Ocak tarihinde Sivrice merkezli medyana gelen depremin ardından başlatılan Hak sahipliği başvurularına çeşitli nedenlerden dolayı başvuramayanlar için yeni bir süreç başlatılıyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yapılan açıklamada; köyünde veya mahallesinde, konutları, ahırları ve işyerleri, yıkık, ağır, orta derecede hasar gördüğü tespit edilen mülk sahibi, hissedarı veya hasar gören konutta oturan evli evlatlarına, afetzede olan ve hasar tespit listelerinde isimleri bulunanlara, 15 günlük ek müracaat süresi verildi.

Tanınan 15 günlük ek müracaat süresi 15 Şubat Pazartesi günü başlayacak 1 Mart tarihinde de sona erecek.

Müracaatlar, Yeni Mahallede bulunan İmam Efendi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde alınacak.

Afetzedeler “Hak Sahipliği ve Borçlandırma” işlemlerini bizzat kendileri veya kanuni vekilleri vasıtasıyla yapabilecek.

Başvuru sırasında vatandaşların,  tapu senedi fotokopisi, kimlik fotokopisi, tapu ve emlak kaydı vefat eden kişiye ait ise veraset ilamı, hasar tespit askı kodu ve elektrik ve su olan yerlerde abonelik belgelerini de beraberinde getirmeleri gerekiyor.

AFAD yaptığı açıklamada, 27 Aralık 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem sonrası hasar tespit çalışmaları ve yasal süreç devam etmesinden dolayı başlatılan hak sahipliği ve borçlandırma sürecinden sadece 24 Ocak depreminden etkilenenleri kapsayacağı belirtildi.(İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert