Kâbe fotoğrafının yere serilmesi olayı İslam'a yapılmış bir saldırıdır

Geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi önünde gerçekleşen Kâbe fotoğrafının yere serilmesi olayı ile ilgili olarak Elâzığ Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Bahşi konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kâbe fotoğrafının yere serilmesi olayı İslam'a yapılmış bir saldırıdır

Advert

Rektör seçimleri bahane edilerek kaos çıkarılmak istendiğini belirten Bahşi, “Seçimden sonra gezi zekalılar burada bir kaos oluşturmak için rektörü bahane ederek çeşitli protesto ve eylemler yaptılar. En son ümmetin sinir uçlarına dokunarak, ümmetin kalbi dediğimiz Kâbe'yi hedef alarak yaptıkları bu çirkin olaylar hepimizi derinden üzmüştür. İslam’a saldırmak için bahane arıyorlar. Bunların derdi ne rektör, ne ağaç amaçları İslam’a saldırmak.” dedi.


Bu çirkinliği yapanlar hakkında gerekli işlemlerin başlatılması gerektiğini belirten Bahşi, “En kutsal değerlerimizden biri olan, namazda yöneldiğimiz Kâbe'mize, kalbimize hançer vurmak istiyorlar. Biz burada Ümmet-i Muhammed olarak en üst düzeyde tepkimizi göstereceğiz. Tabi siber suçlar ile ilgili daire başkanlığının bunların kimler olduğunu açığa çıkarması gerekmektedir. Bu yapılan eyleme karşı duran öğrencilerin fişlendiği sosyal medyada yayınlandı. Bu noktada bunları yapanlar hakkında İçişleri ve Adalet Bakanlıklarından gerekli işlemlerin başlatılmasını umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Başkanı Nejla Kurul kendi twitter hesabından yaptığı paylaşım tepkilere yol açtı. Kurul attığı tweette, “Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve bilim emekçilerinin meşru olmayan atamaya karşı direncini suçlulaştıramazsınız! Özgür, çoğulcu, demokratik üniversite anlayışına karşı yaptığınız hadsiz saldırıyı kınıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Bu açıklama hakkındaki görüşlerini bildiren Bahşi, “Biz Eğitim-Bir-Sen olarak bu öğrencilerimiz için her türlü desteğimizi vermeye hazırız. Aynı zamanda ahlaksızlığın dibe vurduğu LGBT' lilerin burada yaptığı eylemin maalesef Eğitim-Sen gibi bir sendika tarafından desteklenmesi içler acısıdır. Daha önce yapmış olduğumuz ‘Başörtüsüne Serbestlik’ afişlerimize karşılık eylemler başlatıp afişler dağıtan Eğitim-Sen, burada da bu cürmü işleyen bu lanetlik eylemi yapan LGBTİ leri savunma yoluna gitmiştir. Dün de aynı çizgidelerdi bugün de aynı çizgideler.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Advert

Paylaş: