Elazığ depreminde vefat edenler için anma programı düzenlendi

​Geçtiğimiz yıl Sivrice'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde vefat edenler için İl Müftülüğü tarafından anma programı düzenlendi.

Elazığ depreminde vefat edenler için anma programı düzenlendi

Advert

Depremin birinci sene-i devriyesi vesilesiyle düzenlenen program İmam-ı Azam Camii’nde icra edildi.

Harput Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç’un deprem konulu sohbeti ile başlayan programa; Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Milletvekili Zülfü Demirbağ, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, kurum müdürleri, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, STK Temsilcileri, depremde vefat edenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftülüğü tarafından organize edilen programda Kur’an Tilaveti, Mevlid-i Şerif, ilahi ve kasideler okundu.

Program sonunda İl Müftüsü Selami Aydın tarafından Mevlid-i Şerif ve hayatını kaybedenlerin ruhları için okunan hatimlerin duası yapıldı.

Vali Erkaya ve Milletvekili Demirbağ program sonrası İmam-ı Azam Camii taziye evinde depremde vefat edenlerin yakınlarına yeniden taziyelerini ilettiler.

Vali Erkaya Yırık, “İl Müftülüğümüz depremin 1’inci sene-i devriyesi münasebetiyle bir mevlid programı düzenledi. Elazığ geçen yıl bu gün canlarını kaybetti ve acılar yaşadı. Vatandaşlarımızın acısı bizim acımızdır ve acılarını paylaşıyoruz. Rabbim bir daha böyle bir afet göstermesin. Devletimizin bugüne kadar ilimize yapmış olduğu katkılar, konutlar ve diğer yardımlar olmak üzere ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah yarın kendileri de ilimizi teşrif edecekler. Bakanlarımız ve diğer yetkililer de ilimizde olacaklar. Vatandaşlarımızın acılarını paylaşıp Devletimizin yapmış olduğu 20 bin konutun anahtar tesliminde bulunacaklar." dedi. (İLKHA) 

Advert

Paylaş:
Advert