Bingöl'de PKK'ye ait sığınakta mühimmat ve malzeme ele geçirildi

Bingöl Valiliği, Genç ilçesinde sürdürülen Yıldırım-9 Operasyonu kapsamında yapılan arazi aramasında, PKK'ye ait sığınaklarda ele geçirilen mühimmat ve malzemelerin imha edildiğini bildirdi.

Bingöl'de PKK'ye ait sığınakta mühimmat ve malzeme ele geçirildi

Advert

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince, Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında Yıldırım-9 Operasyonu kapsamında yapılan arazi aramasında, PKK'ye ait sığınak, mühimmat ve malzemelerin ele geçirildiği bildirildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada konuya ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"26 Kasım 2020 tarihinde Bingöl ili Genç ilçesi kırsalında icra edilen Yıldırım-9 Operasyonu kapsamında yapılan arazi aramasında 2 ayrı noktada meşelik, sık ormanlık alan içerisinde toprağa gömülü vaziyette 4 adet mavi jelikan bidon içerisinde muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiş olup diğer noktada yapılan arazi aramasında ise meşelik, sık ormanlık alan içerisinde BTÖ tarafından daha önceki dönemlerde kullanıldığı değerlendirilen eski sığınakta tuzaklanmış bir şekilde bir adet Mod 44 tipi el bombası, bir adet pil bloğu tespit edilmiştir. Operasyon bölgesinde BTÖ mensuplarınca kullanılan sığınaklar ve malzemeler imha edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir." (İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert