Fransa'daki karikatür rezaletine tepkiler devam ediyor

Palu ilçesinde, İslam'a ve Hazreti Peygamber'e hakaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamalarına tepki gösteren halk, Müslümanların Fransa mallarına karşı boykot uygulaması gerektiğini dile getirdi.

Fransa'daki karikatür rezaletine tepkiler devam ediyor

Advert

Fransız dergi Charlie Hebdo'nun İslam'a ve Aziz Peygamberi Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'e hakaret içerikli karikatürler yayımlaması ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un buna arka çıkarak aşağılayıcı açıklamalarda bulunması Palu halkı tarafından lanetlendi.

Macron'un kendi yaptıklarını örtmek için Peygamber Efendimize hakaret ettiğini belirten Palu esnafından Osman Zenginoğlu, Fransa'nın, Avrupa'nın faşist ve kirli yüzünün somut bir göstergesi olduğunu dile getirdi.
Fransa'daki karikatür rezaletine tepkiler devam ediyor"Müslümanlar İslam karşıtlığıyla öne çıkan tüm ülke mallarını boykot etmelidirler"

Zenginoğlu, "Macron aslında kendi kötülüklerini ve pisliklerini İslam'ın tertemiz Peygamberine hakaret ederek örtmeye çalışmaktadır. Biz kendisini buradan lanetliyoruz. Aslında Fransa, genelde Avrupa'nın faşist, kirli, pis hayatlarını örterek İslam'ı suçluyor, terörize ederek İslam karşıtlığı oluşturmaya ve İslam'ı yok etmeye çalışıyor ama onlar Allah'ın nurunu söndüremeyeceklerdir. Kendilerine hadlerini bilmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü onlar cehenneme odun olacaklardır. Müslümanlar bu konuda her türlü tepkilerini göstermeli. Müslüman ülkeler, Fransa ve İslam karşıtlığıyla ön plana çıkan tüm ülke mallarına boykot uygulamalı, ticaretlerini kesmeli ve gerekirse büyük elçiliklerini ve konsolosluklarını kapatmalıdırlar. Aksi takdirde bunlar yaptıklarına devam edecekler ve bu sessizlikten cesaret alacaklardır." dedi.

"Tüm Müslümanlar birlik ve beraberlik içerisinde tepki vermeli"
Fransa'daki karikatür rezaletine tepkiler devam ediyor
Palu esnafından Hamza Cirit, Peygamberimize yapılan hakarete karşı Müslümanların tepki vermesi gerektiğini belirterek Müslümanları birlik içerisinde tepki vermeye davet etti.

Cirit, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Peygamber Efendimiz'e hakaret içeren karikatürleri devlet binalarına yansıtmasını kınıyoruz. Peygamber Efendimiz ve Kitabımız Kur'an-ı Kerim bizim en büyük kutsalımızdır. Onlara uzanan dilleri kınıyoruz ve bir daha böyle bir şeye engel olmak için bütün Müslümanları birlik ve beraberlik içerisinde tepki göstermeye davet ediyoruz." dedi.


"Peygamber Efendimize yapılan bu hakaretler kabul edilemez"
Fransa'daki karikatür rezaletine tepkiler devam ediyor

En azından Müslümanların dilleri ile dahi olsa Peygamber Efendimiz'e yapılan hakarete tepki vermeleri gerektiğini dile getiren İbrahim Kömürcü, "Bir hadis-i şerifte, 'Bir kötülüğü gördüğünüzde elinizle, gücünüz yetmiyorsa dilinizle, ona da gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğz ediniz. Bu da imanın en zayıf noktasıdır.' Buyruluyor. Bizler de dilimizle haykırıyor ve sesimizi yükselterek duyurmak istiyoruz. Peygamber Efendimiz'e yapılan bu karikatür hakaretini sert bir dil ile kınıyoruz. Özellikle siyasilerin bu konuda hareket geçip konsoloslukları kapatmalarını, Fransız mallarına boykot uygulamalarını istiyoruz. Bunu yapmak zorundayız ve bu şekilde bir tepki göstermek mecburiyetindeyiz. Peygamber Efendimiz'e yapılan bu hakaretler kabul edilemez." dedi.


"Bu saldırılar İslam alemi içerisinde birlik ve beraberliğin olmadığının göstergesidir"
Fransa'daki karikatür rezaletine tepkiler devam ediyor

Müslüman ülkelerin bir araya gelmesini ve ortak bir tepki vermesini isteyen Şahin Şekerci şunları dile getirdi:

"Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u, Peygamber Efendimiz'e yapmış olduğu hakaretten dolayı kanıyoruz, lanetliyoruz. Bu saldırılar, İslam alemi içerisinde birlik ve beraberliğin olmadığının göstergesidir. İslam devletlerinin hepsi dağınık bir şekilde, birlik ve beraberlik yok. Bundan dolayı bu hakareti yapanlar cesaret alıyorlar. Her yıl buna benzer hakaretler oluyor. Özellikle İslam ülkeleri ve yöneticileri hiçbir tepki veremiyor ve hiçbir ses çıkaramıyorlar. Özellikle bütün İslam ülkelerinin bir araya gelerek yöneticilerinin iş birliği yapmalarını, bundan sonra İslam düşmanlarının ve siyonistlerin bu tür eylemlerine bir cevap vermelerini istiyoruz." (İLKHA)


Advert

Paylaş:
Advert