Yolcu otobüsünde 947 adet tarihi eser niteliği taşıyan altın sikke ele geçirildi

Elâzığ-Malatya yolu üzerinde bulunan uygulama noktasında, bir yolcu otobüsündeki yolcudan 947 adet tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen altın sikke ele geçirilirken, şüpheli şahıs gözaltına alındığı bildirildi.

Yolcu otobüsünde 947 adet tarihi eser niteliği taşıyan altın sikke ele geçirildi

Advert

Malatya İl Emniyet Müdürlüğünde yapılan açıklamada, durdurulan bir yolcu otobüsünde, durumundan şüphelenilen bir yolcunun yapılan üst ve eşya aramasında; sırt çantasına gizlenmiş vaziyette 947 adet tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen altın sikkenin ele geçirildiği ve şüpheli şahsın gözaltına alındığı belirtildi.

Öte yandan bir aracın ikiz plakalı olduğunun bildirilmesi üzerine Aşağıbağlar Mahallesi İsmet Paşa Caddesi üzerinde aracın alındığı, içerisinde biri İran uyruklu iki şahıs olduğu tespit edildiği belirtilen açıklamada, aracın yapılan şase sorgulamasında İstanbul ilinden hacizli yakalamalı kaydı bulunduğu ve evraklarının tamamının sahte olduğu tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında, PTS Kayıtlarında İstanbul ve Batman illerinde farklı araçlar üzerinde de takılı olduğu tespit edildiği, aracın trafikten men edilerek araç sürücüsüne 4 ayrı maddeden toplam 11 bin 363 TL cezai işlem uygulandığı, A.Ş. isimli şahsın "Resmi Belgede Sahtecilik" suçundan adli mercilere sevk edileceği ve diğer araçlar ile ilgili adli tahkikata başlandığı ifade edildi. (İLKHA)     

Advert

Paylaş: