Depremden zarar gören camiler için çalışma başlatılmalı

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, 24 Ocak depreminde Elazığ’da yıkılan ya da güçlendirilmesi gereken camiler için bir çalışma başlatılması çağrısında bulundu.

Depremden zarar gören camiler için çalışma başlatılmalı

Advert

"1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle yazılı açıklamada bulunan Kavaklı, Kur'an'ın öğrenileceği ana merkezin camiler olması gerektiğini belirtti.

Kur’an-ı Kerim öğretiminin önemine dikkat çeken Kavaklı, "Cami imamlarının ve din görevlilerinin haftasını tebrik eder, hayır ve bereket getirmesini Allah’tan niyaz ederim. Cami hocalarımız, din görevlilerimiz, cami cemaati ile irtibat halinde olmalı, tüm sorunlarıyla yakından ilgilenmeli ve sorunlarına çözümler üretmeye çalışmalıdır.  Kur’an’ı Kerim’in öğrenileceği ana merkez camilerimizdir. Bu hususta başta gençlerimiz olmak üzere, pandemi sürecinde gerekli tedbirler alınarak Kur’an-ı Kerim öğretilmeye devam edilmelidir." dedi.

Depremde zarar gören camiler için bir çalışma başlatılmalı

24 Ocak depreminde hasar görerek yıkılan ya da güçlendirilmesi gereken camiler için bir çalışma yürütülmesini isteyen Kavaklı, "Birçok kamu kurumu harcamaları için gerekli bütçe ayrılırken, camiler için bu yapılmamaktadır. Camilerin giderleri (ısıtma, bakım-onarım) için cami cemaatinden para toplanarak karşılanmaktadır. Bu durum artık sonlandırılmalı, camilerimizin ihtiyacı için de bütçe ayrılmalıdır. Kur’an-ı Kerim’in Yüce Rabbimiz, 'Allah'ın mescidlerini, yalnızca Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayanlar imar eder. İşte, hidayete erenlerden oldukları umulanlar bunlardır.' buyurmaktadır. Toplumumuz içerisinde bu hidayete nail olmak isteyen iş insanlarımızın, camilerimize sahip çıkmalarını diliyorum." temennisinde bulundu.

Engelli vatandaşların ve kadınların ibadet edeceği şartlar göz ardı edilmemelidir.

Camilerin inşasında engelli vatandaşların ve kadınların ibadet edeceği şartların göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çizen Kavaklı, "Cami projeleri, engelli kardeşlerimizin ve kadınların durumları göz ardı edilerek inşa edilmektedir. Engelli vatandaşların ve kadınların ibadet edeceği, kütüphane, çay ocağı, çocuk parkı, bazı spor aktivitelerin yapılabilmesi için sosyal etkinliklerin bulunduğu, insanların gelip dinleneceği bir mekân olarak projelendirilmelidir." Açıklamasında bulundu. (İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert