Hacı Memli Sucu (Tata)

İH-DA Vakfı Başkanı, Hayırsever İşadamı Hemşehrimiz İhsan Dağoğlu Palunun büyüklerinden Hacı Memli Sucu adına yaptırdığı su kuyusu ve yaptırma sebebini Palununsesi`ne değerlendirdi.

 Hacı Memli Sucu (Tata)

Advert

 

Hacı Memli Sucu(Tata),Palu’da arkasından iz bırakan kıymetli şahsiyetlerden biri.

Hacı Memli Sucu memleketimizin hayırsever ve çok yardımsever şahsiyetlerinden biriydi. Elindeki imkanlarıyla hep başkalarının yardımına koşardı.

Ben çocuk yaşlarda iken demiryolunun altında ikamet eden ve kimsesiz olan bir şahsın ortada kalmış cenazesine sahip çıktığını ve defin işlemlerini gerçekleştirdiğini gözlerimle gördüm ve buna tanıklık ettim.

Bunun yanında Rahmetli Hacı Memli Sucu Palu’daki bahçesine açtırdığı artezyen kuyusuna  2.boru bağlamış bahçesinin dışına suyu vermişti. Orada oturanlar evlerine bu suyu götürsünler diye, o zaman kaç kişinin evinde Buzdolabı vardı ki?

Çok Kıymetli Büyüğüm;

Sen o gün o sıcak mevsimlerde fakir fukaraya, serin su içerin ve onların dertleri ile hemhal olan birisi idin. Allah senin bu güzel, davranışına seneler sonrad a olsa karşılık vermiş ve Palu`dan binlerce Km. uzaklıktaki Sahra Çölünde yaşayan garibanlarada senin adına temiz içme suyu nasip etti.

Kul unutur lakin Allah hiç unutmaz! Bir gün mutlaka karşılığını verir.

Mekanı Cennet olsun inşaallah.

İhsan Dağoğlu

Advert

Paylaş: