Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, bugün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle açılıyor

1453 yılında Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesiyle camiye çevrilen, 1930 yılında tamirat gerekçesiyle ibadete kapatılan, 1934’te Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye çevrilen Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, 86 yılın ardından ibadete açılıyor.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, bugün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle açılıyor

Advert

86 yıl aradan sonra bugün kılınacak cuma namazıyla yeniden ibadete açılacak olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde cuma namazı öncesi icra edilecek program belli oldu.

Sabah saat 10.00’da sala ve tekbirlerle başlayacak programda, Kur’an-ı Kerim tilavetleri yapılacak. Türkiye’nin seçkin hafızları, ilk olarak birinci cüzü okuyacak, ardından Kehf  Suresi, Meryem Suresi, Yasin Suresi, Fetih Suresi ile kısa surelerden olan İhlas, Felak ve Nas sureleri tilavet edilecek.

Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, okunan hatimlerin ve surelerin duasını yapacak.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 86 yıl sonra yeniden ibadete açılacak Ayasofya Camii'nde namaz kılınacak alanlara misafir girişlerinin sabah saat 10.00'dan itibaren başlayacağını duyurdu.

Giriş noktalarında, ateş ölçümü ve maske kontrolü yapılacak. Bu kapsamda alanda kurulacak 17 sağlık noktasında 736 sağlık personeli, biri helikopter ambulans olmak üzere 101 ambulans görev yapacak.

Ayasofya Camii'nin açılışı dolayısıyla belirlenen ulaşım güzergâhları ve sağlık noktalarını gösteren detaylı bilgiler, İstanbul Valiliği internet sitesinde yer alacak.

Müftülük görevlileri, namaz kılınacak alanlarda vatandaşlara yardımcı olacak.

Ayasofya Camii'nde kılınacak ilk cuma namazında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu bin 500 civarında kişinin yer alması bekleniyor. (İLKHA)

Advert

Paylaş: