Mahallelilerden, mahallelerinde alkol ve uyuşturucu içilmesine tepki

Elazığ’ın Zafran Mahallesi sakinleri, mahallelerinde yol kenarında araçlarını park ederek alkol alan, kadın ticareti yapan ve uyuşturucu içen kişilerden rahatsızlık duyduklarını belirterek yetkililere çağrıda bulundular.

Mahallelilerden, mahallelerinde alkol ve uyuşturucu içilmesine tepki

Advert

Mahalle sakinleri; içki, uyuşturucu ve beraberinde gelen ahlaksızlıklar yüzünden kendi evlerinde dahi huzurlarının kaçtığını belirtti. Bu durumun gençlerin ahlakını bozduğunu, onlara kötü örnek olduğunu vurgulayan mahalleli, yetkililerden yaşadıkları soruna acil bir çözüm bulmasını istedi.

Zafran Mahalle Muhtarı Selahattin Kuşaksız, bu durumdan büyük bir şekilde rahatsız duyduklarını belirterek Elazığ Valisi Erkaya Yırık'a çağrıda bulundu.



"Gençlerimizi korumak için kalıcı bir çözüm bekliyoruz"

Kuşaksız, “Zafran Necmettin Erbakan Bulvarındaki duran araçlardan müthiş bir şekilde rahatsızlık duymaktayız. Duran araçlardan rahatsız olmamızın nedeni ise araçlarda içki içilmesidir. Çocuklarımız, ailemiz ve genç kızlarımız var burada. Bu insanlar kötü örnek oluyorlar ve biz gençlerimizi koruyamıyoruz. Gençlerimizi koruyabilmek için yetkililerden kalıcı bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Valimizden ve Emniyet Müdürümüzden bu yol için kalıcı bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Emniyeti arıyoruz geliyorlar ama bu çözüm olmuyor. Gelip oradaki vatandaşı kaldırıyorlar, ondan sonra yine aynı vatandaşlar aynı araçlarla aynı yere gelip eğlenmeye devam ediyor. Mahalle sakinleri olarak bu durumdan çok şikâyetçiyiz. Çünkü insanlar bahçelerinde oturamıyorlar, evlerinde bir misafir ağırlayamıyorlar. Bundan dolayı müthiş bir rahatsızlık var. Acilen sayın valimizden buraya kalıcı bir çözüm bekliyoruz.” dedi.

Elazığ'da mahallelilerden, mahallelerinde alkol ve uyuşturucu içilmesine tepki
"Çocuklarımızı bu illetten kurtarmalıyız"

Konuşmasının devamında Kuşaksız şunları söyledi: “Adam içki içtikten sonra tuvaletini yapıyor. Ailelerimiz ve çocuklarımız bu durumu görüyorlar. Araçlardan müzik açıyorlar ve nara atıp duruyorlar. Sorun çocuklarımızın içki şişelerini görmesiyle başlıyor. Çocuklarımızı bu illetten kurtarmamız için yetkililerin konu üzerine oturup konuşmaları lazım. Bu basit bir olay değil. Mahallelinin sorunlarının çözülmesi için yetkililerin acil bir şekilde kalıcı çözüm bulmaları gerekiyor. Bu konuda bizler rahatsızız.” ifadelerini kullandı.
Elazığ'da mahallelilerden, mahallelerinde alkol ve uyuşturucu içilmesine tepki
"Tek isteğimiz bir çözüm bulunması"

Kuşaksız, mahallelerinde her türlü ahlaksızlıkların yaşandığını vurgulayarak, "Bu sorun üniversitenin üst tarafından başlıyor, Necmettin Erbakan Bulvarından, mezarlığımızdan, yeni yapılan TOKİ’lerin orası ve arka tarafta kalan bahçelerimizden devam ediyor. Buralar daha aktif bir şekilde kullanılıyor. Arka taraflarda emniyettin görmedikleri yerlerde daha aktifler. Aldığımız duyumlara göre oralarda hap var, içki garanti ve karı kız var orada işte bundan dolayı yetkililerden kalıcı bir çözün bulmalarını bekliyoruz. Artı yolumuzda park yapılmaz durulamaz levhası olmasına rağmen adam yine gelip aynı yere park ediyor. Yetkililer buna çözüm bulsunlar.” dedi.
“Valimizi yaşanan bu olayı yakından görmesi için mahallemize bekliyoruz”

Valiyi mahalleye davet eden Kuşaksız, “Dilekçe verdik mobese kameraları için ama henüz bir cevap gelmedi. Bununla ilgili bir çalışma olmadı ve mobese kameramızı bu yola kuramadık. Bekliyoruz. Valimizi yaşanan bu olayı yakından görmesi için mahallemize bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Zafran Mahallesi Muhtarlığı Baş Azası Suzan Güler

“Çocuklarımıza kötü örnek oluyorlar”

Zafran Mahallesi Muhtarlığı Baş Azası Suzan Güler, mahallelerinde yaşanan olumsuzlukların kendilerini rahatsız ettiğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Yolda arabalar ve sarhoşlar artık bıktığımız görüntüler sergiliyorlar. Sayın valimiz ve belediye başkanımızdan bu konuda yardım istiyoruz. Biz bayanlar olarak çıkıp rahat bir şekilde yürüyüş falan yapamıyoruz. Kendi evimizin önünde oturup rahat bir çay içemiyoruz. Sarhoşların gürültü çıkarmasından çok rahatsızız. Bu konuda gerçekten yardıma ihtiyacımız var. Bu konu için defalarca arama yaptık ve emniyetten asayişten arkadaşlar geliyor fakat bu çözüm olmuyor. Polisler gittikten sonra geri geliyorlar ve bizi rahatsız ediyorlar. Küçük bir mahallede yaşıyoruz ve biz mahallemizde mutluyduk. Ama bu son zamanlarda yaşadığımız mağduriyet bizleri çok rahatsız ediyor. Ahlaksız işler yapılıyor alkol tüketiliyor ve çocuklarımız bu parklarda oynayamıyorlar, oynadıkları zaman onlardan kötü örnekler alıyorlar.”
Şükriye Kurt

Mahalle sakinlerinden Şükriye Kurt, rahatsızlığını dile getirerek, “Burada tek başıma yaşıyorum. Sarhoşu serserisi geliyor buralara muhtarda müdahale edemiyor. Polis gelip kaldırıyor ama 5 dakika sonra yine geliyorlar. Dün gece evdin önünde oturuyorum, kız erkek gençler gelmiş burada birbirlerini kovalıyorlar. Ben burada rahatsız oluyorum. Biz bu şekilde istemiyoruz. Sarhoşu, bayanı geliyor. Biz burada terbiyesizlik istemiyoruz. Burada rahatsız olmak istemiyoruz.” dedi.

“Gelecek neslin onlar gibi olmasını mı istiyor yetkililer”

Yaşanan duruma tepki gösteren Toğaç Aras Sevim, “Burada oyun oynuyoruz ama korkudan karşıya geçemiyoruz. Buralarda içki içiyorlar, biz gençler olarak burada bu tür ahlaksızlıkların olmasını istemiyoruz. Gelecek neslin onlar gibi olmasını mı istiyor yetkililer? Bir an önce müdahale edilmesi lazım.” dedi.

"Oyun oynadığımızda çok korkuyoruz"

Suat Han Kaymazoğlu ise şunları söyledi: “Bizler sabah veya akşam oyun oynadığımızda çok korkuyoruz. Aşağıda içki içiyorlar ve bazen silah bile sıkıyorlar. Argo kelimler kullanıyorlar, küfür ediyorlar muhtarımız ve polisler müdahale edemiyor. Polis gelip kaldırıyor 5 dakika sonra geri geliyorlar. Biz bunların olmasını istemiyoruz. Çok korkuyoruz." 
Mustafa YavuzMesut Çağatay da “Geceleri oynayamıyoruz. Gelip burada içki içiyorlar korkuyoruz.” ifadelerini kullandı. 

"Mahalleye mobese takılsın"

Mahalle sakinlerinden Mustafa Yavuz, “Yeni yapılan Necmettin Erbakan Bulvarı, mezarlık ve üniversiteye inen yol bu mahallelinin baş belası olmuş. Bütün pis işler bu mahallede dönmekte. Akşamları pavyon sokağı oluyor. Alkollüsü, kadın pazarlayanı, hap satanı ve esrar içeni hepsi bu yolun kenarındalar. Polisler gelip kaldırıyor 5 dakika sonra geri geliyorlar. Buraya mobese kameraları takılırsa bu sorun anca çözülür. Yetkililerin yardım etmesi sayın valimizin ve emniyet müdürünün biraz daha hassas davranmasını rica ediyoruz.” dedi.(İLKHA)

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

Advert

Paylaş:
Advert