ELHAK Platformu Sapkınlıklara meşruiyet alanı açan İstanbul Sözleşmesi kaldırılmalı

Elâzığ Hak Adalet ve Kardeşlik Platformu (ELHAK), düzenlediği basın açıklamasıyla Ayasofya Camisi’nin yeniden ibadete açılması, Batı’ya karşı hasreti çekilen bir karşı duruş olduğu belirtti.

ELHAK Platformu Sapkınlıklara meşruiyet alanı açan İstanbul Sözleşmesi kaldırılmalı

Advert

ELHAK Platformu adına basın açıklamasını okuyan dönem sözcüsü Ersin Eryılmaz, Ayasofya Camisinin asli fonksiyonuna kavuşturulmasının, Türkiye’nin prangalarını parçalamaya başladığını gösteren bir tam bağımsızlık iradesi olduğunu söyledi.


Eryılmaz, “Fatih’in emaneti ve fethin sembolü olan Ayasofya Camii, 86 yıllık mahrumiyetten sonra yeniden aslına rücu ediyor. Bu karar, herhangi bir camiinin açılması kararı değil, bu milleti köklerinden ve İslami değerlerinden koparmayı hedefleyen Batı dayatmacılığına karşı, hasretini çektiğimiz bir karşı duruştur. Bu karar, Türkiye’nin prangalarını parçalamaya başladığını gösteren bir tam bağımsızlık iradesidir. Bu kararın uygulamaya geçirilmesiyle ilgili Lozan’ın yıldönümü olan 24 Temmuz tarihinin belirlenmiş olmasını çok anlamlı buluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu kararla ilgili milletin yüreğinin tercümanı olarak yaptığı açıklamalar, dünyaya verilen mesaj ve tarihe düşülen bir not olarak en az Ayasofya’nın aslına döndürülmesi kadar önem taşımaktadır.” dedi.

“‘Amerika’nın çocukları’, ‘Anadolu’nun has evlatlarına’ asla galip gelemez”

İslam’ın kutsal emanetlerine ve değerlerine sımsıkı sarıldığında yeniden asli güce ulaşılabileceğini vurgulayan Eryılmaz, Amerika çocuklarının, Anadolu evlatlarına asla galip gelemeyeceğini belirtti.

Eryılmaz, şunları kaydetti:

“Üç kıtada tevhid ve adalet sancağını dalgalandırdığımız günlerde olduğu gibi, millet olarak değerlerimize sahip çıktığımızda ve devlet ile milletin baktığı ufuk birleştiğinde, tarihin öznesi yeniden biz olacağız. Bu ortak ufku yakalayışı, bugün 4’üncü yıldönümünü yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişiminde ortaya koyduk. Bu milletin özgürlük iradesine, bu devletin bağımsızlık yürüyüşüne, bu ümmetin umuduna yöneltilen namlular, Allah’ın izniyle, bu cesur milletin iman dolu sinesine çarparak durdu. Bütün dünya gördü ki, çelikten bir iradeyle ihanete ve zulme karşı dikilen bir milletin karşısında her kim olursa olsun mağlubiyete mahkûmdur. Bizler omuz omuza verdiğimizde, ‘Amerika’nın çocukları’, ‘Anadolu’nun has evlatlarına’ asla galip gelemez! Yeter ki sırtımızı Allah’a yaslayalım, yeter ki batıla karşı birlik olalım.”

“İstanbul Sözleşmesi ve buna dayalı aileyi yıkıcı düzenlemelerin bir an önce ortadan kaldırılması gerekmektedir”

Bağımsızlık idaresinin oluşması için cinsi sapıklıkların önüne geçilmesi gerektiğini belirten Eryılmaz, Peygamber Efendimize (Sallallahu Aleyhi Vesselem) hakaret içeren sözleri paylaşan bataklık güruhunun, toplumdan ve insanlıktan el çekebilmesi, İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesi ile gerçekleşebileceğini vurguladı.

Eryılmaz, “Milletin ve devletin ortaya koyduğu bağımsızlık iradesinin, hedeflerine ulaşabilmesi için, bizi biz kılan medeniyet değerlerimizle buluşması gerekir. Bunun öncelikli adımı olarak, bu değerlerin yozlaşmasına ve toplumun çürümesine sebep olan LGBT gibi sapkınlıklara meşruiyet alanı açan, onlara Peygamber Efendimize hakaret içeren bir karikatürü paylaşacak kadar cesaret veren İstanbul Sözleşmesi ve buna dayalı aileyi yıkıcı düzenlemelerin bir an önce ortadan kaldırılması gerekmektedir. Unutmayalım ki bunlar geçmiş toplumların helak sebepleridir. Ve yine unutmayalım ki inancını, ahlakını, ailesini yitirmiş bir toplumun ayakta kalabilmesi imkânsızdır. Millet ve devlet olarak silkinmek, İslam’ın hayat veren soluğuyla dirilmek zorundayız.” dedi.

Son olarak Eryılmaz, “Fethin sembolüne vurulmuş prangaların utancından kurtarılan İstanbul, adını taşıyan sözleşmenin utancından da bir an önce kurtarılmalıdır. Rabbimiz hak yolunda can veren Anadolu’nun yiğit evlatlarına rahmet, milletimize hak yolunda istikamet lütfetsin. Ayasofya’nın dirilişini, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğe kavuşmasının habercisi, dünya Müslümanlarının fetret devrinden çıkış iradesinin ayak sesi ve insanlığın özlemle beklediği temeli adalet, vicdan, ahlak, tevhid ve kardeşlik olan medeniyet güneşimizin yeniden yükselişinin vesilesi eylesin.” temennisinde bulundu. (İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert