Palunun Büyüklerinin İsimlerini Yaşatma Gayretimizin Sebebi Nedir?

Hayırsever işadamı, İH-DA Vakfı Başkanı ve Hemşehrimiz İhsan Dağoğlu Palulu Kardeşlerine yazdığı yazının 1. Bölümü

Palunun Büyüklerinin İsimlerini Yaşatma Gayretimizin Sebebi Nedir?

Advert

Sevgili Palulu Kardeşlerim!

İh-Da Vakfı olarak dünyanın bir çok bölgesinde imkanlarımız dahilinde birşeyler yapmaya 

çalışıyoruz. Bugün Afrika’da 23, Asya’da 5 ülkede hayır faaliyetlerimiz devam etmektedir.

 Cami, Medrese, su kuyuları ve yetim çocuklara yardım faaliyetleri yürütmekteyiz.

Tabii ki bunları yaparken memleketimizin çok değerli şahsiyetlerini unutmadık, her biri birbirinden değerli bu mümtaz insanların isimlerini dünyanın bir başka coğrafyasında yaşatmaya çalışıyoruz.

Bu yazıyı yazmamın amacı da günümüz Palu gençlerinin geçmiş büyüklerinin özelliklerini anlamaları ve bunlardan kendilerine bir pay çıkarmalıdırlar. En azından ben bir Palulu olarak bu şahsiyetlerde gördüğüm ve her zaman takdir ettiğim haller nedeniyle, yaptırdığımız su kuyularına isimlerini verdim.

Ali Rıza Septioğlu: Palu Belediye Başkanı olarak başladığı siyaset yolculuğu Milletvekili, Bakan, Meclis Başkanlığı ve 2 günlüğüne de olsa Cumhurbaşkanlığına vekalet etti. Tüm bu başarılar onu hiç değiştirmedi her zaman “ Ali Rıza Efendi” olarak kaldı.

Uzun yıllar siyasetçi olarak memleketimize gariban yoksul insanlara yardım etti, hiç kimseye ayırım yapmadı. Onun yanına gitmek için bir başkasının referansına gerek yoktu. Velhasıl evinin kapısı 24 saat herkese açıktı.

Bir Otobüs şöförü anlatmıştı: ”Elazığ-Ankara seferini yaparken, Şeyhimin elini öpeyim diye evine gittim. Kapısının önü ayakkabı doluydu. İçeri girdiğimde, dün otobüste olanların yarısından çoğunun orada olduğunu gördüm.”

Hep hayır duası aldı, bu dualar değil midir ki, bu değerli büyüğümüzü 2 defa geçici Meclis Başkanı ve 2 gün de Türkiye  Cumhuriyetine vekaleten Cumhurbaşkanlığı yaptı.

Sri Lanka’da yaptırdığımız su kuyusu ile inşaallah hayır duası almaya oralardan da devam ediyor.

Ruhu Şad olsun, Allah gani gani rahmet eylesin ve Firdevs cennetine mirasçı kılsın inşaallah.

İhsan Dağoğlu

Advert

Paylaş: