​ Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a destek açıklamaları sürüyor

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Mardin İl Başkanı Eyyüp Değer, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, cinsi sapıklığın da konu alındığı Cuma hutbesinden sonra hakkında yapılan suç duyurusuna tepki gösterdi.

​ Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a destek açıklamaları sürüyor

Advert

İl Başkanı Değer , yaptığı yazılı açıklamada, İslam neslin muhafazasını esas aldığını, Diyanet İşleri Başkanının da bu esasları dile getirmesinin marjinal bazı kesimleri rahatsız ettiği belirtildi.

Değer, “Geçtiğimiz Cuma günü bizzat Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından irat edilen ve milletimizin büyük çoğunluğunun ortak inancı ve hissiyatını yansıtan Cuma hutbesinde Kur'an hükümlerinden hareketle  'neslin, ailenin, nesebin ve sağlığın korunması' dile getirilmiş nikâhsız ilişkiler ile sapkın yönelimlerin neden olduğu toplumsal zararlara dikkat çekilerek uyarılarda bulunulmuştur.” dedi.

“Memur-Sen tarafından yapılan ve ne bizim, ne de milletimizin sapkın ilişkilere ve aileyi bitirme girişimlerine tahammülümüz yoktur.” Diyen Değer, şunu söyledi:

“Bu hutbeden rahatsız olan milletle mesafeli, milletin değer ve inançlarıyla kavgalı kesimler ve kuruluşlar; hadlerini de yetkilerini de aşarak İslam'a ve Diyanet İşleri Başkanımıza hakaret ve iftira içerikli açıklamalar yapmış ve suç duyurularında bulunmuşlardır. Başını CHP'li ve HDP'li bazı milletvekilleri, İHD, Ankara, İzmir ve İstanbul Baroları gibi kurumların çektiği bu saldırılar sosyal medya üzerinden linçe dönüştürülmüştür. Şu kesindir ki, saldırgan kişilerin ve kurumların beyanları üyelerinin ya da kendilerine zorunlu olarak aidat ödeyen kitlenin büyük kısmının görüşlerini yansıtmamaktadır. Bu kesimlerin genel bir taktik olarak uyguladıkları marjinal görüşleri kurumsal kartvizitlerle sunma kurnazlığı her şeyden önce temsil ettikleri kitlelere bir saygısızlıktır. Diyanet İşleri Başkanlığı Anayasal bir kurumdur, görev ve yetkileri Anayasa ve ilgili yasalar tarafından belirlenmiştir; başkanı ve personeli de Anayasal yetki, görev ve sorumlulukları icra eden kamu görevlileridir. Kurumun hutbe, vaaz, fetva ve sair açıklamalarında esas aldığı ölçüt ise İslam dininin hüküm ve ilkeleridir.”

Değer, son olarak “Ankara Barosu özelinde, Diyanet İşleri başkanlığına, başkanına, personeline karşı saldırganca tutum içine giren, Anayasa ile belirlenmiş görevlerini ve kamu hizmeti sunma çabalarını engellemeye çalışan bütün kurum, kuruluş, kişi ve kesimlere karşı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu ile benzeri konularda denetim icra eden kurumlara ve yargıya başvuracağımızı kamuoyu ile saygılarımızla paylaşıyoruz.” dedi. (İLKHA)

Advert

Paylaş: