Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu: İslam eşcinselliği sapkınlık olarak görüyor

Kur'an'ın zinayı ve cinsel sapkınlığı lanetlediğini belirttiği için sözde insan hakları ve barolar gibi bazı çevrelerin hedefi olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a bir destekte Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformundan geldi.

Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu: İslam eşcinselliği sapkınlık olarak görüyor

Advert

24 Nisan tarihinde Ankara'da zinayı ve cinsel sapkınlığı mahkûm eden hutbesinden ötürü bazı çevrelerin linç girişimine muhatap olan Ali Erbaş’a destek çağrısında bulunan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Maruf Yalçın, kendilerinin de zinayı ve eşcinselliği bir sapkınlık olarak gördüklerini ve bu sapkınlıkları lanetlediklerini söyledi.

Bu tür gayri ahlaki ve insani ahlaksızlıkların ailenin ve toplumun yapısını bozmaya yönelik girişimler olduğunu belirten Yalçın, bu sapkınlıkları yaymaya çalışan odaklar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

Yalçın, aile kurumunu hedef alan, cinsel sapıklığı meşrulaştıran, özellikle gençlerin fıtri yapısını bozmaya yönelik İstanbul Sözleşmesi”nin iptal edilmesi gerektiğini belirterek, yetkilileri sorumluluk almaya davet etti.

"İslam, insanlığın ortak değerlerinin korunması için gereken tedbirlerin alınmasını emrediyor"

Yalçın şöyle devam etti: "İnsanlığın esenliğini, huzurunu, mutluluğunu ve ebedi saadetini esas alan İslam dini, insanlığın ortak değerlerinin korunması için gereken tedbirlerin alınmasını emrediyor. İslam inancına göre, dinin, aklın, canın, malın ve neslin korunması zaruridir. Korunması gereken bu beş esasa zarar verecek her türlü girişimi de İslam yasaklamıştır. İslam inancı neslin korunması ve insanlığın devamlılığının sağlanması amacıyla meşru birlikteliklere izin vermiş, sağlıklı nesillerin ve sağlıklı bir toplumsal yapının ancak meşru nikahla oluşturulan aile kurumunun varlığıyla mümkün olabileceğini müntesiplerine açıklamış, bu nedenle gayri meşru birliktelikleri ve aile kurumuna zarar verecek her türlü eylemi toplumun yapısının bozulmasına neden olacağından haram olarak kabul etmiştir."

"Bu tür ahlaksızlığı yapanlar Allah ve Resulünün emrine muhalefet etmektedir"

İslam'ın insan neslinin sağlıklı bir şekilde devamlılığını engelleyen zina ve cinsi sapıklık gibi aileyi ve toplumu ifsat eden gayri meşru ve çirkin hayasızlıkları haram kıldığını anımsatan Yalçın, "Allah (Celle Celaluhu) tarafından yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de Hazreti Lut (Aleyhi Selam)'ın kavminin yaptığı çirkin ve hayasızca davranış kınanmakta, Hazreti Lut'un uyarılarını dinlemeyen kavminin helak edildiği anlatılmaktadır. Hazreti Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselim) ise, Lût kavminin yaptığı kötülüğü işleyenlere Allah’ın lânet edeceğini bildirmiş, bu hayâsızlığı yapanları çok sert ifadelerle uyarmıştır. İslam dini insan neslinin sağlıklı bir şekilde devamlılığını engelleyen zina ve eşcinsellik gibi aileyi ve toplumu ifsad eden gayri meşru ve  çirkin hayâsızlıkları kesin ve net bir şekilde haram kılmıştır. Dolayısıyla bu tür ahlaksızlıkları yapan, yapılmasına ve yayılmasına destek olan, hoş gören herkesin İslam’ın bu konudaki açık ve net ilkesine karşı çıktığı, Allah'ın (Celle Celaluhu) ve Resul (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in emrine muhalefet ettiği bilinmelidir." dedi.

"Yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyoruz"

Netflix’te yayınlanmaya başlanılan ‘cinsi sapkınlık’ içerikli dizinin yayından kaldırılması gerektiğini vurgulayan Yalçın şunları söyledi:

Son zamanlarda küresel şer odaklarından destek aldığı açık olan, zina ve eşcinsellik gibi gayri ahlaki ve gayri insani ahlaksızlıkları yaymaya çalışan, bu sapkınlıkları gündeme getirerek, olağanlaştırmaya ve meşru göstermeye çalışan grup veya derneklerin bu faaliyetlerini aralıksız devam ettirmeye çalıştıkları gözlenmektedir. Bu sapkın yapıların medyadaki uzantıları aracılığıyla aileyi ve toplumu ifsat eden faaliyetlerine ne yazık ki Müslümanların kutsal ayı Ramazan'ı Şerifte de devam ettikleri, Müslümanlar nezdinde hayâsıyla meşhur olan Hazreti Osman (Radiallahu Anhu)'nun ismiyle, Netflix'te bu sapkınlığı konu alan bir dizinin yayınlamaya başlandığı bilinmektedir. Bu ve benzeri sapkınlıkları yayınlayanları şiddetle kınıyor, bu dizinin yayından kaldırılması için yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyoruz.
"İstanbul Sözleşmesi iptal edilmeli"

Bu sapkınlıkları yaymaya çalışan odaklar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Yalçın, "Kısa bir süre önce Diyanet İşleri Başkanının zina ve eşcinsellik gibi sapkınlıklarla ilgili dinimizin emirlerini tebliğ ettiği bir hutbe sonrasında, bu sapkınlıkların toplumda yayılmasına çalışan odaklar yaygara koparmaya çalışmış, sözde bir insan hakları derneği gerçekte İslam düşmanı olan bu dernek, Diyanet İşleri Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunma cüretinde bulunmuştur. Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu olarak, Diyanet İşleri Başkanının yanında olduğumuzu belirterek, aynen Diyanet İşleri Başkanının dediği gibi zina ve eşcinselliği bir sapkınlık olarak görüyor, bu sapkınlıkları lanetliyoruz. Bu tür gayri ahlaki ve gayri insani ahlaksızlıkların ailenin ve toplumun yapısını bozmaya yönelik girişimler olduğunu biliyor, bu sapkınlıkları yaymaya çalışan odaklar hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu vesileyle aile kurumunu hedef alan, eşcinselliği meşrulaştıran, özellikle gençlerimizin fıtri yapısını bozmaya yönelik İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmesi gerektiğini ilgililere tekrar hatırlatıyor, bu sapkınlıkların her zaman karşısında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz." diye konuştu.(İLKHA)

Advert

Paylaş: