Cinsel sapkınlığa sahip çıkan Ankara Barosu yöneticileri hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, cinsel sapkınların avukatlığına soyunan ve yaptığı açıklama ile Diyanet İşleri Başkanını hedef gösteren Ankara Barosu yöneticileri hakkında soruşturma başlattı.

Cinsel sapkınlığa sahip çıkan Ankara Barosu yöneticileri hakkında soruşturma başlatıldı

Advert

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, cuma hutbesinde, “İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtıliği, Eşcinselliği lanetliyor.” demişti.  

Erbaş’ın açıklamasına tepki gösteren İnsan Hakları Derneği (İHD) cinsel sapkınlığı savunarak Erbaş hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İHD’nin ardından cinsel sapkınlığa bir destek de Ankara Barosu’ndan gelmiş ve baronun yaptığı açıklama ile Diyanet İşleri Başkanını hedef göstermişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Barosu yöneticileri hakkında Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a yönelik açıklama nedeniyle soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, baronun dün "Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın İnsanlığın Bir Kesimini Nefretle Aşağılayıp Kitlelere Hedef Gösterdiği Konuşmasıyla İlgili Basın Açıklaması” başlığıyla açıklama yaptığı belirtilerek, açıklama nedeniyle baro yöneticileri hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 216/3 maddesi kapsamında, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama suçundan re'sen soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

TCK'nin 216'ncı maddesinin 3'üncü fıkrasında "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." hükmü bulunuyor. (İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert