Elazığlı vatandaştan deprem fırsatçılarına tepki-VİDEO

Türkiye’yi yasa boğan ve 41 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası fırsatçılık yaparak ev kiralarına zam yapılması tepkilerine neden oldu.

Elazığlı vatandaştan deprem fırsatçılarına tepki-VİDEO

Advert

Elazığ'da 24 Ocak Cuma günü saat 20.55'te meydana gelen ve merkez üssü Sivrice ilçesi olan ikisi kalp krizi olmak üzere, 37'si Elazığ'da, 4'ü Malatya Doğanyol'da 41 kişinin yaşamını yitirdiği depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yapması tepkiyle karşılandı.

HABERİN VİDEOSU

<iframe width="757" height="426" src="https://www.youtube.com/embed/6DxuDAHktRg" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Kültür Park'ında kurulan çadır kentte İLKHA’ya konuşan vatandaşlardan Ahmet Çınkılınç, hemşehrilerinin mağduriyetini fırsata çevirmek isteyen ev sahiplerinin bulunduğunu iddia ederek, duruma tepki gösterdi.

Çınkılınç, “Milletçe çok büyük bir acı yaşadık, Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Deprem sonrası yardımda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Ama bu mağduriyeti fırsata çevirenler var maalesef. Ev kiraları mesela… Dün 800 TL olan ev şu an bin TL… Bunu yapan da depremi yaşamış biridir. Deprem bölgesindeyiz, biz hep birlikte bu depremi yaşadık. Ev aramaya çıktık ve kiraların çok yüksek olduğunu gördük. Bir emlakçı üzerinden bunu yapıyorlar. Bu gerçekten vicdansızlıktır. Özellikle ev sahiplerine söylüyorum: biraz duyarlı olun, olmanız lazım. Ev sahipleri bunu yapmasınlar. Benim ihtiyacım yok ama binlerce insan şu an mağdur. İnsanların çoğu evsiz kaldı. Binlerce insan mağdur durumda, hatta memleketin terk edip Diyarbakır’a gidenler oldu. Bugün gözlerimle şahit oldum, birkaç parça eşya alıp çevre illere yakınlarına gidenler oldu. Bunlar yarın dönmek zorunda kalacaklar. Adama ev aradığımı söylüyorum, benden bin lira kira istiyor. Niye diyorum? ‘işinize gelirse’ diyor. Bir kişi olsa neyse birçok kişi bunu yapıyor. Ev sahiplerinin biraz daha vicdanlı olması lazımdır. Bu mağduriyeti fırsata çevirenlere diyecek bir söz bulamıyorum.” diye konuştu. (M. Salih Keskin, Mustafa Daştan – İLKHA)

Advert

Paylaş: