İHO-EBRAR Yangında Yanan 6 Ev Sakinlerinin Çocuklarını Giydirdi

Geçtiğimiz günlerde Elazığ’a bağlı Arıcak ilçesinin Karakaş köyünde evleri yanan mağdur çocuklara, Umut Kervanı Derneği aracılığı ile merkezi Avrupa’da bunulan uluslararası yardım kuruluşu İHO-EBRAR tarafından kışlık elbise yardımı yapıldı.

İHO-EBRAR Yangında Yanan 6 Ev Sakinlerinin Çocuklarını Giydirdi

Advert

Yangın sonrası tüm eşyaları kullanılmaz hale gelen Karakaş köyü mağdurlarına gıda yardımının ardından bu kez kışlık elbise yardımı gerçekleştirildi.


Elazığ Umut Kervanı Derneği aracılığı ile yardımlarını sürdüren merkezi Avrupa’da bunulan uluslararası yardım kuruluşu İHO-EBRAR, yaptığı yardımlara çocukları sevindirdi.


İHO-EBRAR Elazığ temsilcisi İbrahim Atıcı yapılan yardımları değerlendirdi.

“Hayırlara vesile olmanızı ve yardımlarınızı bekliyoruz”

Atıcı, “Arıcak’ın Karakaş köyünde çıkan yangından sonra kardeş derneğimiz Umut Kervanı yardıma muhtaç insanları tespit edip, ailelerin durumlarını bizlere aktardılar. Bizler İHO-EBRAR olarak çocukların kışlık giyim ihtiyaçlarını üstlendik. Yangında okul malzemeleri de tüm eşyaları gibi yanmıştı. Kırtasiye olarak da ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Allah tüm hayırseverlerden razı olsun inşallah. Önümüzdeki pazar günü ise yine 30 tane çocuğumuzun kışlık giyim ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bu hayırlara vesile olmanızı ve yardımlarınızı bekliyoruz inşallah.” dedi.

Yangında evlerini ve eşyalarını kaybeden mağdur aile çocuklarından Cumali Özel yardımlarından dolayı İHO-EBRAR’a teşekkür etti.


Özel, “Çıkan yangından dolayı hiçbir şeyimiz kalmadı. Yangından sonra Umut Kervanı geldi evlerimizi tek tek inceledi ve İHO-EBRAR’a bildirdi. İHO-EBRAR ise bizlere kırtasiye malzemesi, kışlık elbise olarak mont, kazak, pantolon ve ayakkabı verdi. Yardımlarından dolayı Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Giyim programı sonrası Umut Kervanı Derneğine giden çocuklar, dernek önünde bulunan halı saha ve parkta unutamayacakları bir gün geçirdiler. Yaşanan bu olumsuzluğun giderilmesi için yetkililerden ve hayırseverlerden gelecek olan yardımları beklediklerini bildirdiler. (Mustafa Daştan-İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert