Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" konferansı düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Vakfı Elazığ Koordinatörlüğü tarafından organize edilen "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" konulu konferans Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar

Advert

Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkanı Adnan Akgönül ve İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" konulu konferans gerçekleştirildi.


Hazreti Hatice ve Hazreti Sad B. Ebi Vakkas'ın hayatlarından alınan kesitlerle anlatılan konferans izleyicilerin istifadesine sunuldu.

Düzenlenen programda, ilk olarak yaşarken cennet ile müjdelenen 10 sahabeden biri olan Hazreti Sad B. Ebi Vakkas anlatıldı. Hazreti Sad B. Ebi Vakkas'ın hayatını anlatan İDEV Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Sad B. Ebi Vakkas'ın İslam için yaptığı fedakârlığa dikkat çekti.

Emiroğlu, "17 yaşında iken İslam'ı din olarak kabul eden Sad B. Ebi Vakkas Peygamber Efendimize zarar gelmesin diye gece evinin önünde nöbet tutmuş, Müslümanların rahatı için sıkıntılara girmiş ve ömrünün sonuna kadar ise fedakârlıktan asla vazgeçmemiştir." ifadelerini kullandı.

Hazreti Hatice annemizin hayatını anlatan Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkanı Adnan Akgönül ise Hazreti Hatice'nin sevgi ve muhabbetin en nadide örneği olduğuna dikkat çekti.


Akgönül, "Peygamber Efendimize sevgi, muhabbet ve güven veren Hazreti Hatice validemiz genelde tüm insanlığa, özelde ise tüm Müslümanlara örnekler barındıran bir şahsiyettir. İlk vahiy geldiği günlerde Peygamber Efendimize kol kanat geren Hazreti Hatice validemiz, aile içi dayanışmanın ve ailenin ne kadar büyük bir liman olduğunu bizlere davranış ve sıcaklığı ile bir kez daha göstermiştir." dedi.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen program; söylenen ilahi ve ezgiler ile sinevizyon gösteriminin ardından sona erdi. Programa katkılarından dolayı Peygamber Sevdalıları Elazığ Koordinatörlüğü Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğullarına teşekkürlerini bildirdi. (Mustafa Daştan-İLKHA)





Advert

Paylaş:
Advert