Soğuklar eksi 20'yi gördü

​Hava sıcaklıklarının düşmesi ile Ardahan ilinde soğuklar eksi 20'ye kadar indi.

Soğuklar eksi 20'yi gördü

Advert

Hava sıcaklıklarının düşmesi ile Doğu Anadolu donmaya başladı. Dün gece en düşük sıcaklık Ardahan'ın Göle ilçesinde sıfırın altında eksi 20 olarak ölçüldü.

Bölgeyi etkisi altına alan soğuk hava, yaşamı olumsuz etkiliyor. Şiddetli ayaz nedeniyle sabah saatlerinde araç camları buz tuttu. Aşırı soğukların etkisini gösterdiği Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'ın Göle ilçesinde eksi 20 derece olarak kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği, gece ve sabah saatlerinde don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiği belirtildi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Ağrı'da gece hava sıcaklığı eksi 6 olarak ölçüldü. Soğuktan araçların camları buz tuttu. Gün içinde hava sıcaklığının 12 derece olması bekleniyor.

Ardahan merkezde ise hava sıcaklığı eksi 10 olarak ölçüldü. Göle ilçesinde hava sıcaklığı eksi 20 olarak ölçüldü. Gün için hava sıcaklığının 12 derece olması bekleniyor.

Erzurum'da ise gece hava sıcaklığı sıfırın altında eksi 7 olarak ölçüldü. Gün içinde ise hava sıcaklığının 11 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Erzincan'da ise hava sıcaklığı eksi 2 olarak ölçüldü. Gün içinde ise hava sıcaklığının 14 derece olması bekleniyor.

Iğdır'da gece hava sıcaklığı sıfırın altında eksi 3 olarak ölçüldü. Gün içinde hava sıcaklığının 16 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

Kars'ta ise gece hava sıcaklığı eksi 10 olarak ölçüldü. Gün içinde hava sıcaklığının ise 11 olması bekleniyor.

Kar kalınlığı ise Erzurum merkezde 3 santim, Palandöken ilçesinde ise 15 santim olarak ölçüldü. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert