PKK’ye yönelik operasyonda 5 ton esrar ele geçirildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’ye yönelik yapılan operasyonda, 5 ton 312 kilogram esrar ile 337 bin 533 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

PKK’ye yönelik operasyonda 5 ton esrar ele geçirildi

Advert

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Lice ilçesi güneyinde kalan dağlık ve kırsal alanda PKK’ye yönelik operasyon yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında, 5 ton 312 kg esrar ile 1 milyon 337 bin 533 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiş, yakalanan esrar muhafaza altına alınmış, kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip yerinde imha edilmiştir. Operasyon bölgesinde yetkili makamlardan alınan karar uyarınca icra edilen aramada; evlerinde ve araçlarında uyuşturucu madde bulunduran 10 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Ayrıca gerçekleştirilen temas ve adli arama neticesinde, bahse konu ağaçlık, kayalık alan ile toprağa gömülü vaziyetteki jelikan bidonlar içerisinde;  bir adet 7.62 mm çapında AK-47 Kalaşnikof Piyade Tüfeği ve şarjörü, bir adet 9 mm çapında tabanca, şarjörü ve 6 adet fişeği, bir adet tabanca şarjörü ile 11 adet 7.62 mm çapında fişek ele geçirilerek malzemelere el konulmuştur.” ifadelerine yer verildi. (Ramazan Zeren-İLKHA)



Advert

Paylaş:
Advert