YAVUZ SELİM İLKOKULUNDAN GÜZEL BİR PROJE

Palu ilçesi Yavuz Selim İlkokulu anasınıfı "Masalım Babamdan" projesine Palu Kaymakamıda katılarak destek verdi.

YAVUZ SELİM İLKOKULUNDAN GÜZEL BİR PROJE

Advert

Palu Kaymakamı Mustafa Demir, projenin resmi açılışına katılarak öğrencilere masal okudu. Anaokulu öğrencilerinin okula gelen velilere masal okuduğu projenin önemine vurgu yapan Kaymakam Demir bir çok velide farkındalık oluşturacak bu uygulamanın aile eğitimine de katkı sağlayacağını belirtti. Masal okuma etkinliği öncesi her bir öğrenciyle ayrı ayrı ilgilenen Kaymakam, masal sonrası okuduğu masal ile ilgili çocuklara sorular sordu ve sohbet etti.

Okul müdürü Sedat Hekimoğlu, projeyi hazırlayan öğretmenlerine teşekkür ettikten sonra, Projeye destek veren Kaymakam Mustafa Demir'e şükranlarını sunarak:


"Böylesi farkındalık uyandıracak bir projenin okulumuzda başlaması ziyadesiyle bizleri gururlandırmıştır. Proje eğitim-öğretim yılı boyunca devam edeceğini belirterek Tüm velileri bu etkinliğe davet ediyoruz. " diyerek sözlerini tamamladı. Okul öncesi öğretmenleri Selda Başer ve Elif Güneş Bu proje ile amaçlarının; hem kendi çalıştıkları ilçede hem de ülkemizin birçok yerinde var olan babaların okul öncesi eğitim sürecine katılmama sorununa çözüm bulmak ve farkındalığı arttırmak olduğunu ifade ettiler: "

Bu sorun ülkemizin birçok yerinde görülmektedir. Özellikle 0-6 yaşta baba ile çocuk arasında oluşturulacak bağ,çocuğun birçok gelişim alanını etkilemektedir. Bu projeyle, İlçemizde ve ülkemizin birçok yerinde baba-çocuk ilişkisini geliştirmeyi amaçlamakta olduklarini soylediler.

Böylelikle geleceğimizi de sağlam temeller üzerine inşa etme fırsatımız olacaktır.

Ayrıca; Okul öncesi eğitimin farkındalığını artırmak, Eğitimde babayı aktif hale getirerek okul öncesi dönem çocuklarının özgüven ve cinsel kimlik kazanmalarına yardımcı olmak, zekâ, disiplin anlayışının ve liderlik yapısının gelişimine destek olmak, çocukların sosyalleşmelerini ve arkadaşlık ilişkilerinde uyumu yakalamalarını sağlamaya yardımcı olmak, ailelerin çocuğun her alandaki gelişimini desteklemelerine ve hızlandırmalarına doğrudan katılımlarını sağlamak da amaçlarımızdandır."

Advert

Paylaş:
Advert