ANNELERİN TALEBİNE BOMBALI CEVAP

Diyarbakır’da çocukları dağa kaçırılan anneler, HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemlerini sürdürüyor. Sayıları her geçen gün artan ailelerin çocuklarına kavuşmaları için hiçbir girişimde bulunulmadığı gibi üstüne annelere cevap niteliğinde Kulp ilçesinde bomba patlatıldı. Odun toplamaya giden işçilerin geçişi sırasında patlatılan bomba sonrası 7 işçi hayatını kaybederken 10 işçi de ağır yaralandı. Patlamanın, ABD’nin 14 ile seyahat uyarısı sonrası gelmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

ANNELERİN TALEBİNE BOMBALI CEVAP

Advert

Diyarbakır’da çocukları dağa kaçırılan annelerin bekleyişi sürüyor. Sayıları her geçen gün artan annelerin evlat hasreti yürekleri dağlıyor. Şu ana kadar sayıları 28’e ulaşan annelerin talepleri ise hiçbir şekilde karşılanmadı. Tüm bunlar yetmezmiş gibi annelere cevap olabilecek nitelikte bir bomba patlatıldı. Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde adeta annelerin gözünü korkutmak için patlatıldığı düşünülen bomba sonrası odun toplamaya giden 7 orman işçisi hayatını kaybetti, 10 işçi ise yaralandı. 

İŞÇİLERİ TAŞIYAN ARACI PATLATTILAR

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsalında, orman işçilerini taşıyan araca el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. Diyarbakır Valiliğince, yapılan açıklamada Kulp ilçesi kırsalında odun toplamaya giden köylü vatandaşların bulunduğu araca el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda 7 vatandaşın hayatını kaybettiği, 10 vatandaşın da yaralandığı bildirildi. Saldırı sonrası kente giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaralananları tedavi edildikleri Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde ziyaret etti. Soylu, daha sonra Dr. Abdullah Biroğul Kulp İlçe Devlet Hastanesine geçerek saldırıya uğrayan vatandaşların yakınlarıyla görüştü.

ERDOĞAN: FAİLLERİN YAKALANMASI İÇİN TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLECEK

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek, patlamaya ilişkin bilgi aldı. Menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlara da acil şifalar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırının faillerinin yakalanması için tüm imkanların seferber edileceğini ve konunun takipçisi olacağını ifade etti.

HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARINI ARAYARAK BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Erdoğan, patlamada hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarıyla telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan vatandaşlarımızdan Siracettin Yıldız, Ömer Yıldız ve Abidin Yıldız'ın amcası Mehmet Zeki Yıldız ile Ahmet Ay'ın babası Kutbettin Ay ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir." denildi.

ishak sağlam

HÜDA PAR GENEL BAŞKANI SAĞLAM'DAN KULP'TAKİ SALDIRIYA TEPKİ

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde düzenlenen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği 10 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin Twitter hesabı üzerinde bir mesaj yayımladı. Sağlam, "Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yola döşenen bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden mazlumlar için Allah’tan (celle celaluhu)  rahmet, ailelerine sabır, yaralı eşlerime de acil şifalar diliyorum. Bu vahşetin artık son bulması temennisiyle halkımızın başı sağ olsun, diyorum." ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMA İLE İLGİLİ 2 GÖZALTI

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsalında, 7 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili, HDP İlçe Başkanı ve Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü gözaltına alındı. Kulp'un Ağaçkorur köyü mevkiinde odun toplamaya giden vatandaşların bulunduğu araca el yapımı patlayıcıyla düzenlenen 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda yaralanan 10 kişiden 9'unun tedavisi sürüyor.

BELEDİYEYE AİT ARACIN SALDIRININ GERÇEKLEŞTİĞİ YERDE GÖRÜLDÜĞÜ İDDİASI

Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, olay yerinde patlamadan kısa süre önce belediyeye ait aracın görüldüğü bilgisi üzerine 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 4 şüpheliden HDP İlçe Başkanı A.K. ile HDP'li Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ş.A. gözaltına alındı. İki şüphelinin yakalanması için operasyon devam ediyor.

OTURMA EYLEMİ YAPAN ANNELERDEN SALDIRIYA TEPKİ

Dağa kaçırılan çocukları için Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan anneler, Kulp ilçesi kırsalında, 7 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı saldırıyı lanetledi. Çocuklarının dağa kaçırılmasında HDP'yi sorumlu tutarak, 3 Eylül'de HDP İl Başkanlığı binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin evlatlarına kavuşma ümidiyle başlattığı oturma eylemi kararlılıkla sürüyor. Aileler, Kulp ilçesi kırsalında odun toplamaya giden sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin tepkilerini dile getirdi.

"CİĞERİMİZ PARÇALANDI"

Oturma eylemine dağa kaçırılan oğlu Ramazan Üçdağ için katılan Mevlide Üçdağ, Kulp'taki saldırıyı duyduklarında büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. "Ciğerimiz parçalandı. Kan dökülmesin artık. Duyunca içim parçalandı. Polis de asker de sivil de bizim evlatlarımız." diyen Üçdağ, barış, huzur ve mutluluk istediklerini belirtti.

"SALDIRIYI LANETLİYORUM"

Yeğeni için oturma eylemi yapan Rahime Uymaz da bu tür saldırıların kendilerini yıldıramayacağını belirtti. Uymaz, "Ölmek var, dönmek yok. 5 yıldır hasretiz çocuklarımıza. Saldırıyı lanetliyorum. Lanet olsun. Canımızı yakıyorlar, yakacaklar ama yılmayacağız. Allah'a çok şükür günden güne çoğalıyoruz, korkmuyoruz. Korku yok. Korku olsa buraya gelmezdik. Analar korkmaz." ifadelerini kullandı. İstanbul'dan gelerek, 14 yaşında dağa kaçırılan oğlu Tuncay Bingöl için oturma eylemine katılan Fatma Bingöl ise, "Evlatlarımızı öldürmesinler. Kimse kimsenin canını yakmasın. Artık yeter. Ölenler de bizim evlatlarımız. Onların suçu günahı yok. Bizim evlatlarımızın da suçu günahı yoktu." diye konuştu.

ABD’NİN SORU İŞARETLERİ BIRAKAN SEYAHAT UYARISI

Doğruhaber Gazetesi olarak bir kaç gün önce Amerika'nın 14 şehir için yaptığı seyahat uyarısına dikkat çekmiş ve yine şeytanlık peşinde olduklarını ifade etmiştik. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan önceki günlerde yapılan uyarıda, vatandaşlarının, Türkiye'de bazı illere seyahat etmemesi istenmiş ve bu iller arasında Diyarbakır da sıralanmıştı. Gazete olarak bu açıklamaların hiçbir zaman hayra alamet olarak yorumlanmadığını ifade etmiştik. Yaptığımız manşette ‘Yine Neyin Peşindeler?’ diyerek olası bir patlama ve kaosun habercisi olabileceğine dikkat çekmiştik. Bir hafta olmadı ki dün gerçekleştirilen patlamada 7 vatandaşımız hayatını kaybederken 10 vatandaşımız da yaralandı.

AKILLARA DÜRÜMLÜ KATLİAMINI GETİRDİ

Kulp’ta işçilerin geçişi sırasında patlayan bomba akıllara Dürümlü katliamını getirdi. 12 Mayıs 2016'da Diyarbakır'ın Sur ilçesi Dürümlü mezrasında PKK tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda 16 kişi yaşamını yitirmiş, 23 kişi de yaralanmıştı. Dürümlü mezrasında patlayıcı yüklü kamyonun infilak etmesi sonucu gerçekleşen saldırı, PKK'nın sivillere yönelik gerçekleştirdiği diğer katliamlar gibi hafızalara kazındı. Patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedildi. Olay yerinde yaklaşık 20 metre genişliği ve 4 metre derinliğinde çukur oluştu. Cesetlerin parçalanması ve geniş bir alana yayılması nedeniyle kayıp 12 kişinin kimliği ancak DNA çalışması sonucunda belirlendi. PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı sonucu 36 çocuk yetim, 8 kadın dul kaldı.

Advert

Paylaş:
Advert