ABD uyardı bomba patladı!

​ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 6 Eylül tarihinde Türkiye'ye yaptığı seyahat uyarısının ardından Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde meydana gelen saldırı manidar bulundu.

ABD uyardı bomba patladı!

Advert

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde düzenlenen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası, akıllara ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 6 Eylül tarihinde Türkiye'ye yaptığı seyahat uyarısı geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, vatandaşlarından özellikle Doğu ve Güneydoğu'ya seyahat etmemeleri istendi.

Bakanlığın açıklamasında seyahat uyarısı seviyesi 2 olarak belirtildi. Seviye 2 seyahat uyarısı, 'dikkatli olma konusunda uyarı' anlamına geliyor.

ABD vatandaşlarının Türkiye'nin Irak ve Suriye sınırlarına yakın bölgelerine "terörizm" riski nedeniyle gitmemelerini istenen uyarıda Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van illerine gitmek isteyenlerin "yeniden düşünmeleri" tavsiyesinde bulunuldu.

Uyarıda, söz konusu bölgelerde terör saldırılarını sürdürdüğü belirtilmiş, turistik bölgeler ile alışveriş merkezleri, hükümet binaları, oteller, kulüpler, ibadet yerleri, havaalanları ve kamuya açık yerlerin hedef alındığı ifade edilmişti.

Açıklamada, Suriye ve Irak sınırlarından ise kesinlikle uzak durulması istenerek, terör saldırıları ve "keyfi tutuklamalar" konusunda uyarıda bulunuldu.

Saldırıdan sonra akıllara ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısı yaptığı bu mesaj geldi.

Sosyal medya kullanıcıları, ABD'nin bu mesajına atıfta bulunarak, "ABD yaşanan patlamanın meydana geleceğini biliyor muydu?, "PKK, kendisine her türlü desteği sağlayan ABD vatandaşlarına zarar gelmemesi için ABD'ye bilgi mi veriyor?". "Farklı saldırılar yaşanabilir mi?" yönünde sorulara işaret etti.

Dün, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Muş arasında bulunan bölgede, PKK tarafından yola döşenen patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak etmesi sonucu 7 kişi vefat etmişti. (İLKHA)

Advert

Paylaş: