Okula yeni başlayan öğrenciler için uyum eğitimleri başladı

Okula yeni başlayan öğrencilerin, okul ve öğretmenlerini tanımaları, ilk defa ders işleyecekleri ortamları görerek uyum sağlamaları amacıyla yeni eğitim yılı bugün başladı.

Okula yeni başlayan öğrenciler için uyum eğitimleri başladı

Advert

Elazığ Milli Eğitim koordinasyonunda Elazığ Bilim Sanat Merkezi ve Şehit Musa Yıldırım İlkokulu işbirliğinde Osmanlı İmparatorluğundan gelen köklü bir gelenek olan Âmin Alayı uygulamasına benzer bir proje ile okula yeni başlayan çocuklar, şenlik havasında sınıfları ile buluşturuldu.


Elazığ, Türkiye genelinde bir ilki de başlatmış oldu. 1İNCİLER projesi kapsamında okula yeni başlayan öğrenciler, sabahın ilk saatlerinde süslenen servis araçları ile önce şehir turuna katıldılar.

Şehit Musa Yıldırım İlkokulu'nda düzenlenen programda okula yeni başlayan çocukları, velileri ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk de yalnız bırakmadı.


Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk yaptığı selamlama konuşmasında, "Osmanlı'dan gelen böyle köklü bir geleneğin ilimizde tekrar yaşatılması, çocuklarımızın moral motivasyonlarının arttırılması ve okula uyum süreçlerine olumlu bir katkı sağlayacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.


Etkinlik mehter konseri ve toplu fotoğraf çekiminin ardından öğrencilerin ilk derse girmeleri ile son buldu. Anaokulu, İlkokul 1, Ortaokul 5 ve Lise 9. Sınıf öğrencileri 2019-2020 eğitim öğretim yılına bugün itibari ile başladılar. (Mustafa Daştan-İLKHA)

Advert

Paylaş:
Advert