Aileler ve çocuklar camide buluştu

Elazığ’da yaz Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan "Cami, Çocuk ve Aile Buluşması" Projesi çerçevesinde Mevlana Camii'nde program düzenlendi.

Aileler ve çocuklar camide buluştu

Advert

Mevlana Camii'nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılışında konuşan Müftü Yardımcısı Muhammed Zahid Belek, Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitiminin. aileler ve çocuklar için önemine değindi.

Çocuklara yeni şeyler öğrenip öğrenmediklerini soran Belek, “Öğrendiklerinizi evde annenize, babanıza ve kardeşlerinize anlatın” tavsiyesinde bulundu.

“Salih evlat sadaka-i cariyedir”

Belek, "Salih evlat sadaka-i cariyedir. Çok zor bir zaman diliminde yaşıyoruz. Öyle zor bir zamanda yaşıyoruz ki, bırakın çocuk yetiştirmeyi insanlar kendi mecralarından başka yerlere kayıyor. Bu anlamda çocuklarınızı belli bir mecrada tutabilmek büyük bir kazanım ve büyük bir hayırdır. Peygamberimiz bizlere çocuklarımıza İslam’ı anlatmayı, iyi davranmayı ve güzel ahlakı anlatmayı tavsiye etmiştir. Çünkü salih evlat, sadaka-i cariyedir. Sizlere ne mutlu ki, bu kurslar sayesinde İslam’ı bilen, Kur’an ahlakına sahip çocuklara sahip olacaksınız” dedi.

Konuşmasının sonunda çocuklarla iletişime geçerek çeşitli sorular soran Belek, öğrencilere ve ailelerine programa katıldıkları için teşekkür etti.

Mevlana Camii ve Kur’an Kursu'nda, yaz Kur’an kursuna devam eden yaklaşık 170 öğrencinin katıldığı programda ilahiler ve şiirler okunurken, etkinlik Belek’in yaptığı duanın ardından sona erdi.

Program sonunda cami görevlileri tarafından öğrencilere çeşitli ikramlar yapıldı. (Mustafa Daştan - İLKHA)



Kaynak: https://ilkha.com/haber/101365/aileler-ve-cocuklar-camide-bulustu 

Advert

Paylaş:
Advert