Teraziler kontrol edilmeli!

Mahalle aralarında haftanın belirli günlerinde kurulan pazarlar, Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetleniyor.

Teraziler kontrol edilmeli!

Advert

Vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli hizmet almasını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar yerlerinde denetimlerine devam ediyor.

“Ölçü ve tartı aletleri damga ve muayeneleri konusunda uyarıldı”

Baysın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “zabıta ekiplerince yapılan denetimlerde tartı aletlerinin denetlendiği, esnafların ölçü ve tartı aletleri damga ve muayeneleri konusunda uyarıldığı kaydedildi.

Yapılan yazılı açıklamada “vatandaşlardan gelen şikâyetlere istinaden yapılan denetimlere devam eden ekiplerimiz, Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliği ile ilgili maddeler gereğince tezgâhlarına etiket koymayan ve vatandaşı yanıltacak şekilde etiket kullanılıp kullanılmadığı yönünde incelemeler gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde ayrıca esnaflarımız, yönetmelik hükümleri konusunda mağdur olmamaları için bilgilendirildi. Hem esnaflarımızın hem de vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için denetimlere düzenli olarak devam edilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Advert

Paylaş:
Advert