Almanya'da skandal olay: Kur'anları yırtıp tuvalete attılar-VİDEO

Almanya'da İslam düşmanları bir camiye düzenledikleri saldırıda Kur'an-ı Kerimleri yırtıp tuvalete atma alçaklığında bulundu. İslam düşmanları başka bir camiye ise taşlı saldırıda bulundu.

Almanya'da skandal olay: Kur'anları yırtıp tuvalete attılar-VİDEO

Advert

Son zamanlarda Almanya'da artan İslam düşmanlığına yenileri eklendi. Bremen kentindeki Rahman Camisi'nde yaklaşık 50 Kur'an-ı Kerim tahrip ederek tuvalete atan İslam düşmanları, Kassel'deki Merkez Camisi'ne de taşlı saldırıda bulundu.

Bremen'deki saldırı dün ikindi ve akşam namazları arasında meydana geldi. Rahman Camisine gelen cemaat, yaklaşık 50 Kur'an-ı Kerim'in tahrip edildiğini ve tuvalete atıldığını gördü. Yaşananlar karşısında büyük bir şoka giren cami cemaati, polise haber verdi.

Bir diğer saldırı ise Hessen eyaletinin Kassel kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Merkez Camisi'ne düzenlendi.

İslam düşmanları, camide cemaatin olmadığı saatlerde taşlı saldırı düzenledi ve caminin camlarını kırdı.

Her iki saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığı ve faillerin yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Almanya'da son yıllarda camilere yönelik saldırılardaki artış dikkat çekiyor. Camilere saldıran kişilerin yakalanmaması cami yetkililerinin ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden oluyor.

Hatırlanacağı üzere, Almanya İçişleri, Bayındırlık ve Yurt Bakanı Horst Seehofer, "İslam Almanya'ya ait değildir" şeklinde bir açıklama yapmış ve İslam karşıtlarını kışkırtmıştı.

Alman siyasiler ve medyasının İslam karşıtı söylemlerinin de bu saldırılarda etkisinin büyük olduğu belirtiliyor. (İLKHA)

HABERİN VİDEOSU




Advert

Paylaş:
Advert