Görgü tanıkları yaşlı kadının uğradığı saldırı anını anlattı-VİDEO

Başıboş bırakılan sokak köpeklerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden yaşlı kadının yardımına koşan çoban olayı anlattı.

Görgü tanıkları yaşlı kadının uğradığı saldırı anını anlattı-VİDEO

Advert

Sokaklarda guruplar halinde gezen köpekler dehşet saçmaya devam ediyor. Pazartesi günü sabah saatlerinde çeşmeden su alan yaşlı kadın, evinin önüne varınca bir köpek sürüsünün saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmişti.

HABERİN VİDEOSU


Köpek saldırısına tanık olan ve olay yerine vararak yaşlı kadını köpeklerin saldırısından kurtarmaya çalışan Abbas Menteş yaşanan olayı şöyle anlattı. "Ben yukarıda hayvanları otlatıyordum. Bayan ise karşıda, beton direğin oradan çıktı ve köpeklerin saldırısına uğradı. Bayağı bağırdım, köpeklerin sesinden komşular beni duymadı. Sesimi duymadıklarını görünce hayvanları bırakıp koştum. Köpek sürüsü yaşlı kadının üzerine saldırdı. Her biri bir yerlerinden tuttu yaşlı kadının. Tabi, ben oraya yetişinceye kadar bayağı bir sürüklediler ve elbiselerinin tamamını yırttılar. Üzerinde elbise yok denecek kadar parçalanmıştı. Çünkü köpekler yaşlı kadını bayağı bir sürüklediler. Sanırım 15 metre kadar sürüklediler kadını. Erkek sandım ilk başta. Bayan olduğunu görünce kafamı çevirdim. Çünkü üzerinde elbise kalmamıştı. Hemen ambulansı aradım. Akrabalarına haber verdim. Battaniye falan alıp gelin dedim. Emniyeti ve Belediyeyi de aradım, hepsi geldiler. Ambulans geldiğinde yaşlı kadın halen sağdı, benimle konuştu. Sağ olsunlar sağlık ekibi bayağı ilgilendi. Hastaneye alıp götürdüler. Orada 'iki saat içinde can verdi' dediler.

Saldırıya uğrayan yaşlı kadının yeğeni İsmail Boztaş ise "Ambulansla hastaneye yetiştirmişler. Biz de hastaneye geçtik. Hastanede yaklaşık bir iki saat müdahale edildi ama kurtarılamadı. Biz isteriz ki bundan sonra hiç böyle durumlar olmasın. Belediyenin de muhtarların da haberleri var. Zaman zaman dilekçe verilmiş ama hiçbir şey yapılmadı. Bundan sonra olmasın diyoruz. Çoluk çocuk var yaşlılar var" ifadelerini kullandı.

Sokak köpekleri konusunda Belediye yetkililerinin acil bir şekilde ekipler oluşturarak önlemler alması bu olayla birlikte daha çok önem kazandı. (Mustafa Daştan-İLKHA)


Advert

Paylaş: