Ayı bal kovanlarına dadandı

Elazığ'ın Palu ilçesinde bir vatandaşa ait bal kovanlarına dadanan ayı, kovanların içindeki balı yiyerek kovanları da parçaladı.

Ayı bal kovanlarına dadandı

Advert


Elazığ'ın Palu ilçesi Gökdere (Erdürek) köyünde arıcılık yapan ve devlet destekli olarak aldığı kovanlarını bahçesine koyan Halit Yıldırım, sabah bahçeye gidince tüm kovanlarının bir ayı tarafından tahrip edildiğini gördü. Şaşkına dönen Yıldırım, kovanların içinde bulunan az miktardaki balın da yenildiğini söyledi.


Mağdur olduğunu ve devletten zararının karşılanmasını isteyen Yıldırım, zararlı hayvanların vurulması için de kendilerine izin verilmesi gerektiğini savundu.

Olaydan az bir zararla kurtulduğunu belirten Yıldırım, "Palu İlçe Tarım Müdürlüğüne başvurarak devlet destekli aldığım kovanlarımı, köyün karşısında, Beyhan Barajı'nın diğer tarafında bulunan Çam Tarla mevkiindeki bahçeme bırakmıştım. Ben ve köylülerde büyük ve küçükbaş hayvanlarımızı aynı bölgeye bırakıyoruz. Sabah bahçeye geldiğimde gördüğünüz manzara karşısında dondum kaldım. Anladığım kadarıyla bir ayı tarafından tüm kovanlarım tahrip edilmiş. İçindeki çok az bulunan ballar yenilmiş. Allah'a şükür çok yakında olan hayvanlara saldırmamış. Açıkta olan hayvanlara saldırmış olsaydı zarar daha büyük olacaktı." dedi.

Zararlı hayvanların vurulması için kendilerine izin verilmesi gerektiğini savunan Yıldırım, "Ben ve köylüler şu an çok tedirginiz. Köy merası ile köy, baraj yüzünden uzaktadır. Hayvanları köye getirip götüremiyoruz. Dışarıda da kaldığı zaman ayıların ve kurtların saldırısına maruz kalmalarından korkuyoruz. Çünkü hayvanlar açıktadır. Devlet ayıları vurmamızı yasaklamış durumdadır. Tam bir ikilem içerisinde kalmış bulunmaktayız. Devletten isteğim, zararımı tazmin etmeleridir. Zaten bu konuda gerekli girişimde bulunacağım. Bunun yanında bu tür zararlı hayvanları öldürmemizde bizlere gerekli olan izni vermelerini istiyoruz. Bu tür zarar veren hayvanların yerinde durmadığı ve daha büyük zararlar vereceği muhakkaktır." ifadelerini kullandı. (Murat Polat – İLKHA)










Advert

Paylaş:
Advert