Ramazan bereket ve rızık ayıdır-VİDEO

​Elazığ'da teravih namazını eda eden vatandaşlar duygularını paylaşarak, ramazanın bereket ve rızık ayı olduğunu Müslümanların bu ayı çok iyi değerlendirmesi gerektiğini belirttiler.

Ramazan bereket ve rızık ayıdır-VİDEO

Advert

Yıl içerisinde İslam aleminin özlemle beklediği bolluk, bereket, kardeşliğin arttığı ve kötülüklerin ve fuhşiyatın azaldığı ramazan ayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan vatandaşlar, bu ayı en güzel şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söylediler.

HABERİN VİDEOSU


İzzet Paşa Camisinde vaaz veren İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, ramazanın hangi gün başladığı, hilalin görünüp görünmediği ilgili tartışmalara değinerek, Diyanet İşleri Başkanlığının konuyla ilgili çalışmalarını anlattı.

İslam'ın teknolojiye karşı olmadığını belirten Sarıkaya, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Kuzey Kutbuna teknik elaman gönderdiğini ve 10 yıllık, 20 yıllık tespitler yapıldığını söyledi.

Duanın önemli bir ibadet olduğunu söyleyen Sarıkaya "Dua edelim, şehitlerimiz var. Birliğimizi hedef alan zalimler var. Türkiye’nin içerisinde Türkiyeli olup da truva atındaki hainler gibi hain düşünceler içinde olanlar var. Düzelmeleri için dua edelim, yanlış düşünceler içinde olanlar düzelsin. İhanet içinde olanlara karşıda dua edelim, Allah onlara fırsat vermesin. Gecemizi gündüzümüze katalım çok önemlidir değerli kardeşlerim." dedi.

Ramazan ayının heyecanını yaşayan vatandaşlar duygu ve düşüncelerini İLKHA'ya anlattı.

Ramazanın kardeşlik ve birlik ayı olduğunu söyleyen Fahri Aydın, "11 ayın sultanı geldi. Güzel bir ay bereket ve rızk ayı. Müslümanların birlik ve beraberlikleri için güzel bir ay, Rabbimize bizleri bu aya ulaştırdığı için şükürler olsun. İbadetlerimize daha çok önem vereceğiz, namazlarımızı ve özellikle teravih namazımızı kılacağız. Tekrardan bizleri ramazan ayına ulaştıran Allah’a çok şükürler olsun." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayı ile ilgili düşüncelerini dile getiren Ahmet Taşer ise “Bu ayda Müslümanlara düşen çok önemli görevler var. Kişisel ve toplumsal görevlerimiz var. Allah’a olan sevgimizi ve bağlılığımızı ifade etmek için çok güzel bir fırsat. Ramazanın bütün insanlığa barış getirmesi ve bütün kötülüklerin son bulmasını istiyorum. Bütün hayatım boyunca gördüm ki ramazan ayında önemli suçlarda azalmalar oluyor. İnsanlar suç işlemekten imtina ediyorlar. Ramazan ayında bizlerin maddi ve manevi olarak kazanımlarımız var. Örnek verecek olursak sene içerisinde vücudumuza yüklediğimiz detox maddelerin hepsini dışarıya atıyoruz. Ve vücudumuzun gençleşmesini sağlıyor. Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde idrak edebilirsek kendimizin, çevremizdeki insanların, bitkilerin ve hayvanların özlük haklarını çok daha iyi idrak edebiliriz." şeklinde konuştu.

Taşer Müslümanlara uyarıda da bulunarak, “Elhamdülillah Müslümanız diyerek bu sözlerle kalmamalıyız. Mümin olmalıyız ve mümin olabilmek çok güzel bir şey. Mümin olabilmek ise zor ve bizler mümin olabilmek için çaba sarf etmeliyiz." ifadelerini kullandı. (Mustafa Daştan-İLKHA) 


Advert

Paylaş:
Advert