Elazığ'da Muhammedî sevda coşkusu-VİDEO

Peygamber Sevdalıları Vakfı Elazığ Koordinatörlüğü tarafından "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği düzenlendi.

Elazığ'da Muhammedî sevda coşkusu-VİDEO

Advert

Peygamber Sevdalıları Vakfı Elazığ Koordinatörlüğü tarafından "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği düzenlendi.

KUTLU DOĞUMUN TAMAMI


"Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlahi ve ezgilerin seslendirildiği etkinliğin açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Vakfı Elazığ Koordinatörü Başkanı Zülfü Öztürk yaptı.

Toplumda yaşanan ahlaksızlık ve adaletsizliğe dikkat çeken Öztürk, Peygamber Sevdalıları olarak yaşananlara seyirci kalamayacaklarını söyledi.

Öztürk şöyle konuştu: "Ahlak ve adalet rehberi Hazreti Muhammed'in (salallahu aleyhi vesellem) getirmiş olduğu ilke ve prensipler yerleşene kadar asla seyirci kalmayacağız. Bu yüzden işimizin vaktimizden çok olması sebebi ve bilinciyle gereksiz tartışma ve kavgalardan uzak duracağız. İslam ümmetini parçalayan, gücünü zayıflatan, zillete düşüren; tekfircilik, mealcilik, kavmiyetçilik, mezhepçilik, taassupçuluk gibi zehirli fikir ve akımlardan uzak duracağız. Saf ve berrak olan Kur’an-ı Kerim ve sünnet ışığında yürüyerek 'Ahlak ve Adalet Rehberi olan Hazreti Muhammed'in davasını, misyonunu ve mücadelesini taşımaya devam edeceğiz."

Programa konuşmacı olarak katılan İbrahim Yaz, Vakfın bu yıl ki temasını işledi. Yaz, "Cenab-ı Allah Habibini anmış ve zikretmiştir. Biz Müslümanlara düşen Peygamber Efendimizi ve sünnetini anlamak evimize, sokaklarımıza, mahallemize ve memleketimize taşımaktır. Kısacası hayatımızın her anında ve alanında Peygamber efendimizi yaşatmaya ve onu insanlara örnek olarak göstermeye muhtacız. Toplum olarak birçok sorunlarla karşı karşıyayız. Bu yılki temanın ana öğesi ‘Adalet ve Ahlak Peygamberi' Değerli kardeşlerim, adalet ve ahlak önderi Rasulullah, toplum olarak biz Müslümanların hayatında ne kadar yer tutuyor. Bunu ciddi manada sorgulamamız lazım. Bugün İslam Ahlakı bizim medeniyetimizde, evlerimizde, sokaklarımızda ve mahallelerimizde yer tutmuş mu? şeklinde sorarak herkesin kendini sorgulaması gerektiğini belirtti.

"Her bir kardeşimiz Muhammed-i misyonu yüklenmeli"

Ahlaki manada ülke olarak gittikçe yozlaşan bir toplum olduğuna dikkat çeken Yaz, "Aslında İslam coğrafyasının tümü bu tablo içerisindedir. Peygamberin ahlakı hayatımızın içerisine sirayet etmiyor. Çocuklarımız Peygamberin ahlakından mahrum bir şekilde yetişiyor. Bakınız gittikçe evlilikler azalıyor boşanmalar ise çoğalıyor. Zina yükseliyor, insanlar içki içmeye başlıyor. Kumar, yalan, ahlaksızlık ve bütün kötü örnekler Müslüman toplum üzerinde adeta bir veba gibi yayılıyor. Öyleyse bir sorun ve sıkıntı var değerli kardeşlerim. Bu sıkıntının derdini ve çaresini bulamasak bu veba bizleri de tehdit edecek hale gelecektir. Toplum olarak her zamankinden daha fazla Peygamber efendimizi anlamaya mecburuz. Değerli kardeşlerim ahlaki olarak çöken bu toplumun karşısında, her bir kardeşimiz Muhammed-i misyonu yüklenmeli her bir bacımız Hazreti Aişe’nin ve Hazreti Hatice’nin misyonunu yüklenmeli ki bu toplum, ticaretimiz, komşuluğumuz, akrabalığımız düzelsin. İçimizdeki nefis putları yerle yeksan olsun. Ancak bizler bu şekilde Muhammed-i Sevdanın bir ferdi ve neferi olabiliriz." ifadelerini kullandı.

Program yapılan duanın ardından son buldu. (Mustafa Daşatan - İLKHA)
















  



Advert

Paylaş:
Advert