Yollarda meydana gelen heyelan tehlike oluşturuyor-VİDEO

Elazığ'ın Palu ilçesinde grup köy yollarında meydana gelen heyelan, vatandaşların can güvenliğini tehdit ediyor.

Yollarda meydana gelen heyelan tehlike oluşturuyor-VİDEO

Advert

Elazığ'ın Palu ilçesi Gökdere (Ardürek) Köyü Grup Yolu'nda aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen heyelan, vatandaşlar için tehlike oluşturuyor.

HABERİN VİDEOSU


2014 yılında yapılan Beyhan Barajı nedeniyle, yollarının sular altında kaldığını ve yeni yapılan yolun da yağıştan dolayı oluşan toprak kaymaları nedeniyle bozulduğunu dile getiren Gökdere Nahiyesi, Gemtepe (Ğedmem) köyü Muhtarı Mehmet Ersöz, yoldan geçenlerin can güvenliklerinin olmadığını kaydetti.

En büyük sorunlarının ulaşım olduğunu ifade eden Ersöz, yıllardır sorunlarına çözüm bulamadıklarını belirtti.

Ersöz, "2009'dan beri ben Gökdere Nahiyesi'nin Gemtepe (Ğedmem) köyü muhtarlığını yapıyorum. O zamandan bu zamana kadar Gökdere Köyü Grup Yolu yapımı için uğraşıyoruz. En büyük sorunumuz maalesef ulaşım. 2014 yılında Beyhan Barajı yapılması nedeniyle mevcut yolumuz suyun altında kaldı. Yolun güzergâhını değiştirdiler. Şu an ki yolda ise sürekli heyelan oluyor. Kopmalar meydana geliyor. Yetkilerden isteğimiz; tehlikelerle dolu olan bu yola bir an evvel müdahale etmeleridir. Köyümüzün durumunun kötü olmasındaki en önemli neden yolun olmamasıdır." şeklinde konuştu. (Murat Polat– İLKHA)








Advert

Paylaş:
Advert