Hemşehrimiz İhsan Dağoğlu Uganda`Da Cami Yaptı-VİDEO

Uluslar arası Yardımlaşma Vakfı İh-da Uganda`da yaptırdığı Hz. Hamza Camiinin açılışını gerçekleştirdi. Daha önceden 8 ülkeden 14 cami inşa etmişti.

Hemşehrimiz İhsan Dağoğlu Uganda`Da Cami  Yaptı-VİDEO

Advert

Merkezi Elazığ ilinde bulunan Uluslararası Yardımlaşma Vakfı ( İh-da ) özellikle Afrika bölgesinde gerçekleştirdiği yardımlarla kendinden söz ettirmektedir.  Özellikle yurt dışında genelde ise Afrika bölgesinde yiyecek, giyecek ve mali yardımlarla beraber, su kuyular, yapımı, külliye inşa etmeleriyle tanınan vakıf son olarak Uganda Busia`da yapmış olduğu Hz. Hamza Camiinin açılışını gerçekleştirdi.

HABERİN VİDEOSU


 

Uganda`nın doğusu, Kenya ile sıfır noktası  15 bin kişi  yaşamaktadır.  Kenya`nın sınır bölgesinde yaşayan Müslümanların ibadetlerini gerçekleştirmeleri için inşası biten Hz. Hamza Camiinin açılışına Vakıf Başkanı İhsan Dağoğlu`nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu eseri buraya yapmalarından  dolayı İh-da Vakfına   teşekkür eden Belediye Başkanı Steven Buteba yaptığı konuşmada şunları dile getirdi;

“Buralara kadar gelip burada yaşayan müslümanların ihtiyacı olan bu mabedi yapmanız bizleri çok mutlu etmişti. Şunu söyleye bilirim ki,  polis şefine talimat verdim.  Bu eseri  korumak size aittir. gözünüz arkada kalmasın burayı çok iyi bakıp koruyacağız.

Temennim odur ki  bu çocukların okulu yok, eğer bir gün buraya bir okul yapma imkanınız olursa arsa tahsis edeceğimin sözünü burada veriyorum.

Sizleri saygı ile selamlıyorum.” dedi.

Doğu Uganda bölge kadısı Cemil Cuma yaptığı konuşmada ise

”buraya bu camiyi yaptırmakla bizleri çok mutlu ettiniz sizlerde görmüşsünüzdür , bu cami bölgenin en güzel camisi olmuştur.

Buradaki insanlarımız adına sizlere çok teşekkür ediyorum.

Sizlere şunu demek isterim ki;  biz kendimizi çok şanslı görüyoruz, zira çok uzaklardan gelip ta buralarda bizleri bulmanızın bizler için çok manalıdır. Gördüğünüz gibi zor bir bölgede hayatımızı sürdürüyoruz nasıl olursa olsun inancımızı korumaya yaşamaya çalışıyoruz.

Sizlere çok teşekkür ediyoruz,hoş geldiniz.” dedi.                     

 

Bu yardım kuruluşunu kurmadan önce   Afrika`yı sadece televizyonlardan doğasından ve güzelliklerinden tanıdığını belirten İh-da Vakfı Kurucusu ve Başkanı İhsan Dağoğlu şunları ifade etti;

 “ Afrikadan bana bir gün mesaj geldi. Çok kötü bir şekilde cami vardı. Bana mesajla “ burayı yaptırabilirmisin?” dediler. Bana bir resim gönderdiler. Ben bu resmi görünce bir Müslüman olarak ızdırap duydum. Müslüman kardeşlerimizin bu şekilde bu yerlerde ibadet etmesi üzdü beni. Bu gün söz konusu caminin yerine yenisini yaptık. En son geçen aldığım habere göre, bu gün bu camide 2 bin kişi namaz kılmıştı. tabi bunları görünce içimizdeki aşk daha da büyüdü. İşte bu ateş bize şu ana kadar 8 ülkede 14 cami ve 2 tane Kur`an Okulu yapmayı Allah bizlere nasip etti. Bizzat bu ülkelere kendim ziyaret gerçekleştirdim. Allah razı olsun onlarda sizler gibi bizleri çok sıcak karşıladılar. Elimizden geldiği kadar bu arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştık. Allah nasip ederse biraz sonra camimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Sizden istediğim, emeği geçen tüm arkadaşlarımız için, ülkemiz için, Türkiyemiz için hayır duaları yapmanız ve bizlere dua etmenizdir. Hepinize çok teşekkür ederim. Allah`a emanet olunuz.” dedi.

Daha sonra Hz. Hamza Camiinin açılışı gerçekleştirildi.

 

Advert

Paylaş:
Advert