İhvan mensubunun kelepçeli fotoğrafını paylaştığı gerekçesiyle tutuklandı

​Darbeci Sisi yönetimindeki Mısır'a teslim edilen İhvan mensubu Muhammed Abdulhafız Hüseyin’in, uçakta elleri arkadan kelepçeli fotoğrafını çektiği iddia edilen Muhammed Emin Çelik, tutuklandı.

İhvan mensubunun kelepçeli fotoğrafını paylaştığı gerekçesiyle tutuklandı

Advert

Türkiye tarafından İstanbul Atatürk Havalimanında darbeci Sisi yönetimindeki Mısır'a teslim edilen İhvan mensubu Muhammed Abdulhafız Hüseyin’in, uçakta elleri arkadan kelepçeli fotoğrafını çektiği iddia edilen havalimanı temizlik işçisi Muhammed Emin Çelik, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlamasıyla tutuklandı.

Muhammed Abdulhafız Hüseyin’in uçakta elleri arkadan kelepçeli fotoğrafını çektiği iddiasıyla temizlik işçisi Muhammed Emin Çelik, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamasıyla tutuklandı.

Çelik, gözaltına alındıktan sonra yapılan ilk sorgusunda fotoğrafı kendisini çekmediğini, internetten bulduğunu belirtti.

Fotoğrafı gördüğünde kendisini vicdanen rahatsız bulduğunu ve bu nedenle tepki amaçlı fotoğrafı paylaştığını aktaran Çelik, "Bu paylaşımları yapan kişiyi tanımıyorum. Bizim, içerde fotoğraf çekmemiz yasaktır. Biz, içeride yolcu varken çalışmamız bile yasaktır. Bizim şirketimizde vardiya saatlerim, kim ne zaman çalışıyor bellidir. Şirkete sorulduğunda bu ortaya çıkacaktır. Ben bunu Twitter'da gördüm ve paylaştım. Sonra uyudum ve sabah polisler gelip beni aldılar." dedi.

Çelik'in tutuklanmasına tepkiler

Çelik'in tutuklanmasının ardından tepkiler de gecikmedi. Sosyal medya hesabı üzerinde gösterilen tepkilerden bazıları şöyle:

Gazeteci Cemile Bayraktar: "Hüseyin’i göndermenin üzüntüsünü telafi etmeye yönelik açıklama, çaba yerine fotoğrafını çekeni tutuklamak nedir anlayabilmiş değilim?"

Avukat Kaya Kartal: " Muhammet Emin Çelik, Mısır'a teslim edilen gencin fotoğrafını paylaştığı iddiasıyla tutuklandı... Suçlama: Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik... Soru: Fotoyu çektiği doğru olsa bile bu mu tahrik olur, tutuklamanın kendisi mi?

Avukat Gülden Sönmez: "Dikkat! Bu Bir Suç Duyurusudur! #BenÇektim Mısırlı gencin işkence ve idama gönderilişinin fotoğrafını paylaştı diye 'halkı kin ve düşmanlığa alanen tahrik' isnâdıyla tutuklanan M.Emin Çelik için suç delili sayılan fotoğraf  aşağıdadır #BenÇektim"

Gazeteci Adem Özköse: "Neredesiniz ey siyasiler? Neredesiniz ey hukukçular? Neredesiniz ey STK temsilcileri? Neredesiniz ey vicdan sahipleri? İdama giden Hüseyin'e sahip çıkamadık, en azından Hüseyin'in fotoğrafını çektiği iddiasıyla tutuklanan temizlik işçisine sahip çıkalım."

Gazeteci Kenan Alpay: “Yüce Türk Adaleti' Yeşilçam’ın saçma sapan senaryolarında bile hukuk açısından bu kadar dip yapmamıştın. İyice trajikomik oldun. Bu fotoğrafı çektiği iddiasıyla temizlik işçisi Muhammed Emin Çelik’i 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik'ten tutuklayan yargı iflas etmiştir."

Araştırmacı Yazar Müfid Yüksel: "Mısır'da idamla yargılanıp, Mısır'a tamamen haksuz yere, hukuka aykırı iâde/teslim edilen Abdulhafîz Huseyin'in fotoğrafını çekip yaydığı söylenen temizlik işçisi M. Emin Çelik halkı kin ve nefrete teşvik ettiği iddiasıyla tutuklanmış. Bu rezalete pes. Bu rezalete son verilmeli. Mısır'a yapılan bu iâde/teslim, sosyal medya ve medyaya yansımasaydı daha başka biçare İhvân mensuplarını da mı , gönderdiğiniz genç gibi,  Mısır'a/Sisi rejimine ölüme gönderecektiniz?  Yok öyle yağma!" (Fırat Arslan- İLKHA)




Advert

Paylaş:
Advert