Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik Platformu (ELHAK) Ülke Gündemini Değerlendirdi

Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik Platformu (ELHAK) bundan sonra ülke gündemini değerlendirdi.

Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik Platformu (ELHAK) Ülke Gündemini Değerlendirdi

Advert

Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik Platformu (ELHAK), ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Basın açıklamasını dönem sözcüsü Metin Kılıç okudu.

 

Ocak ayı içerisinde ülke gündemini meşgul eden konulardan biri, kadına yönelik şiddetin engellenmesi gibi haklı bir gerekçeyle hazırlanmış ancak içerdiği bazı maddelerin ifsat edici uygulamalarıyla aile birliğini ve toplumsal ahlakı hedef alan bir mahiyete bürünmüş “İstanbul Anlaşması” olduğunu belirten basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

 

ETCEP “cinsiyetsiz tuvalet” noktasına kadar varan bir projedir 

“Bu anlaşma çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nca yürütülen Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi (ETCEP) dini ve milli değerlerimizi ayaklar altına alacak bir mahiyet taşımaktadır.

162 okulumuzda pilot uygulamaları gerçekleştirilen, binlerce diyanet personelinin dahi projeyi uygulamaya yönelik eğitime alındığı bu proje, ahlaki değerlerlerimizi yıkıcı bir nitelik taşımaktadır.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği uygulamalarının bugün Belçika, ABD, İsveç, İngiltere, Kanada gibi ülkelerde “cinsiyetsiz tuvalet” noktasına kadar vardığını ifade etmemiz bu projenin varabileceği toplumsal yozlaşmanın boyutlarının anlaşılması için yeterlidir.

Bu gayri ahlaki proje ve bunun dayanağı olan İstanbul Sözleşmesi derhal iptal edilmelidir.” denildi.

 

Terör örgütleriyle bağlantılı olduğuna dair önemli kısmından beraat kararı verilmiş iddia dosyalarıyla yaklaşık bir yıldır tek kişilik odada tutuklu bulundurulan Alpaslan Kuytul’un üç gün süren duruşma neticesinde tahliye edilmesi ve bir gün geçmeden tekrar tutuklanması, tahliye sırasında kendisini karşılayanlara yönelik konuşmasının polis sirenleriyle bastırılmaya çalışılması tahrik edici anormal uygulamalar olarak dikkat çektiğini belirten basın açıklamasının devamında;

Alpaslan Kuytul ve Camiasına  karşı anlamsız tahriklerle kim neyi amaçlamaktadır

“Toplumsal huzura hizmet etmeyen ve iyi niyet barındırmayan bu anormal uygulamalar ve anlamsız tahriklerle kimin, neyi amaçladığı anlaşılamamaktadır.

Alpaslan Kuytul hakkında hazırlanmış suç dosyaları haklı gerekçe ve yeterli delil içeriyorsa hukuk çerçevesinde gereği yapılmalı, değilse yine hukuk gereği özgür bırakılmalıdır.”

 

Gözaltına alınan kadınların nezarethanede Başörtülerinin Çıkarılması

Gözaltına alınan kadınların nezarethanede başörtülerinin çıkartıldığına dair haberler ve İçişleri Bakanı Soylu’nun “Bu uygulamanın tedbir amaçlı gerçekleştirdiğine dair” bu konuyu doğrulayıcı açıklamaları, toplum vicdanını yaraladığını belirten Kılıç şunları ifade etti;

“Suç ve suçluyla mücadelede hukuk kurallarına riayet edilmeli, temel hakların korunmasına özen gösterilmelidir. Sayın Bakan’ın açıklamasında kendisinin de ifade ettiği gibi hatırlatalım ki “kadın meselesi daha hassas bir meseledir”. Bir temel hak ihlali olan bu kabul edilemez uygulamadan derhal vazgeçilmelidir.

Başta Yemen ve Doğu Türkistan yürekleri kanatmaktadır.

Yemen’de uygulanan katliamlar ve Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yönelik Çin yönetiminin gerçekleştirdiği vahşi baskı ve asimilasyon uygulamaları bütün Müslümanların yüreğini kanatmaya devam ettiğini belirten açıklamanın devamında;

 “Geçtiğimiz ay Yemen’e maddi yardım elini uzatan ve Doğu Türkistan’ın yanında olduğunu haykıran Elazığ halkına şükranlarımızı sunuyor, bu zulümlerin karşısında hassas bir duruş sergileyen yöneticilerimizin bu zulümlerin engellenmesi için uluslar arası arenada daha etkin rol üstlenmelerini bekliyoruz.” denildi.

Advert

Paylaş:
Advert