Maden İlçesi kaderine terk ediliyor

​Elazığ'ın Maden ilçesindeki bir işletmenin hafriyat dökümü sonrası oluşturduğu heyelanların bir çok sorunu da beraberinde getirdiğini belirten Sosyolog Gökhan İlhan, Maden'in kaderine terk edildiğini, halkın da tedirgin olduğunu söyledi.

Maden İlçesi kaderine terk ediliyor

Advert

Elazığ'ın Maden ilçesinde yaklaşık iki yıldır bir işletmenin hafriyat dökümü sonrası oluşturduğu, doğal olmayan heyelanla ilgili meydana gelen sorunlar bitmek tükenmek bilmiyor.

İlçenin coğrafi konumunun dağlık alan olmasıyla beraber ilçenin üst kısmına dökülen hafriyattan dolayı onlarca apartman ve ilçenin girişindeki köprüde hasar oluştu.

İLKHA'nın daha önce defalarca gündeme getirdiği konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İzmir’de yaşayan Maden’li Sosyolog Gökhan İlhan, ilgili işletme hakkında dava açılması gerektiğini belirtti.

"Sosyal, kültürel, çevresel, hukuksal birtakım adımlar atılmış olsa dahi Maden halkı hâlâ tedirgin, mağdur ve karamsarlık içinde beklemektedirler. Maden her geçen gün kaderine terk edilmeye bırakılıyor." diyen İlhan, "doğal olmayan heyelanın" devlete maddi olarak ağır bir yük bindirdiğini söyledi.

İlhan, "Çevre, sadece yaşadığımız ve diğer canlılarla, içinde olduğumuz yerler olarak algılanmamalıdır. Nefes gibi her canlı toprağa, suya, temiz havaya ihtiyacı vardır. Yüce Allah’ın lütfettiği tüm nimetlerin kaynağı olan çevremizin önemini anlamak, kavramak insanlık görevidir, bizlerin görevidir. Maden ilçemizi de korumak, kollamak bu anlamda görevimizdir. Madenli merhum atalarımıza, şu an yaşayan büyüklerimize, çocuklarımıza karşı  olan sorumluluğumuz ve  minnet borcumuzdur, asli görevimizdir." dedi.










Advert

Paylaş:
Advert