Kamuoyundan Yargıtay’ın HÜDA PAR kararına sert tepki

Yargıtay'ın, FETÖ tarafından kurulan kumpas davasında HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Sait Şahin, M. Bahattin Temel ve Gazeteci Fikret Gültekin hakkında mahkumiyet kararı vermesine kamuoyundan sert tepki geldi.

Kamuoyundan Yargıtay’ın HÜDA PAR kararına sert tepki

Advert

Yargıtay'ın, FETÖ tarafından kurulan kumpas davasında, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Sait Şahin, M. Bahattin Temel ve Gazeteci Fikret Gültekin hakkında mahkumiyet kararı vererek imza attığı skandal karara tepkiler gelmeye devam ediyor.

Sosyal medya hesapları Twitter’dan #YeniTürkiyeBuMu hastagına yazan gazeteci ve akademisyenler, bu kararların yeni Türkiye’nin değil, eski Türkiye’nin ta kendisi olduğunu ifade ettiler.

“Bu nasıl bir adalet?” diyen Gazeteci Âdem Özköse, “Savcı, hâkim ve polislerin FETÖ'den tutuklandığı davadan HÜDA-PAR yöneticileri Sait Şahin, M. Bahaddin Temel ve gazeteci Fikret Gültekin'e verilen hapis cezaları Yargıtay tarafından onanmış. Verilen cezalar her biri için 6 yıl 3 ay. Bu nasıl bir adalet?” dedi.

“Siz yeni Türkiye değil eski Türkiye’nin ta kendisisiniz”

HÜDA PAR yöneticilerine verilen kararı protesto ettiğini söyleyen Gazeteci İlhami Işık, “HÜDA PAR yöneticilerine verilen kararı protesto ediyorum. Ve diyorum ki siz, FETÖ-METÖ ile asla mücadele etmediniz ve etmiyorsunuz. Siz yeni Türkiye değil eski Türkiye’nin ta kendisisiniz. Ergenekon ve Balyoz ve diğer davalarda niye yeniden yargılama kararı verdiniz ve doğru da yaptınız. Gerekçeleriniz FETÖ’cü polisler, FETÖ’cü savcılar, FETÖ’cü hâkimler karar verdiği için. HÜDA PAR davasında da bunların hepsi var. Neden aynı kararı vermiyorsunuz. Hukukçu değilsiniz.” ifadelerini kullandı.

Star Gazetesi Yazarı Yakup Köse de, “FETÖ’cü hâkim ve savcıların kumpaslarıyla açılan davaların FETÖ’cülerin iddia ettiği doğrultuda şu zamanda onaylanması ne demek?” diye sordu.

“Bu büyük bir haksızlık!”

Kumpas davalarının bu şekilde sonuçlanmaması gerektiğini ifade eden Gazeteci Arzu Erdoğral, “FETÖ yargısının tertiplemiş olduğu kumpas davaları böyle sonuçlanmamalı, bu büyük bir haksızlık! HÜDA PAR'ın Genel Başkan Yardımcılarına "örgüt üyeliği"nden 6'şar yıl 3’er ay hapis cezası verildi.” dedi.

“Cübbeli teröristlerin kararlarının altına imza atmak, adalete, vicdana sığmaz”

Diriliş Postası Yazarı Mehmet Toprak, “HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcıları Sait Şahin, Bahattin Temel ve Milletvekili Adayı Fikret Gültekin hakkında FETÖ'cü savcı ve hâkimlerin verdiği 6 yıl 3 aylık cezayı Yargıtay onadı. Meslekten ihraç edilen cübbeli teröristlerin kararlarının altına imza atmak adalete, vicdana sığmaz!” diye yazdı.

“Kararın onanması bölgenin PKK’nın uzantılarına bırakılma çabasıdır”

MAK Danışmanlık ve Arge-Der Strateji Enstitüsü Başkanı Mehmet Ali Kulat ise “Yerel Seçime çeyrek kala Güneydoğu da AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en kritik seçimlerde yanında dimdik duran HÜDA PAR yöneticilerine yönelik FETÖ kumpas davalarında verilen kararların onanması tek kelimeyle bölgenin PKK’nın uzantılarına bırakılma çabasıdır.” dedi.

“Yargı üzerinde vesayet hep devam ediyor”

Yargının karma hale geldiğini söyleyen Köklü Değişim Medya Genel Koordinatörü Mahmut Kar da “HÜDA PAR yöneticileri Sait Şahin, Fikret Gültekin ve Bahattin Temel hakkındaki cezaları Yargıtay onamış. #YeniTürkiyeBuMu Yargı Zulmü ve vesayet devam ediyor. Eskiden Kemalist yargı, dün ‘FETÖ’ yargısı, bugün adı konulmasa da karma yargı. Yargı üzerinde vesayet hep devam ediyor.” şeklinde ifade etti.

Tepkiler, #YeniTürkiyeBuMu hastagına yazılmaya devam ediyor. (Ramazan Casuk-İLKHA) 


Advert

Paylaş:
Advert