Palu`da Doğalgaz Çilesi Vatandaşı Bezdirdi

Palu`da doğalgaz çalışmasındaki kazılan yerlerin düzgün yapılmaması, abonelik işlemlerindeki sıra beklemeler, kutu bağlantısı ve doğalgazın bir türlü verilmeyişi vatandaşı adeta canından bezdirdi.

Palu`da Doğalgaz Çilesi Vatandaşı Bezdirdi

Advert

Geçen yıl Palu Kalekent Mahallesine verilen doğalgazın diğer yerlere de verilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Yapılan çalışmaların bir nimetten külfete dönüştüğünü söylen Eğitimci Sedat Hekimoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü;


“Bizler doğalgaz gelmesi ile daha rahat bir kış geçireceğimizi düşünüyorken, bu durum tam tersi bir hal aldı. Abonelik almak için Aksa Doğalgaz`a gittim. Orda saatlerce sıra bekledim. 2-2.5 saat sonra ancak sıra geldi. Sadece bir görevli bir bilgisayarla  bu işe bakıyor. Başka ilgilenen yok. Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi insanlar sıranın kendilerine gelmesini bekliyorlar. Sıra geldiğinde ise yarım saat civarı işlemler sürüyor. Sırayı bekleyen insanlarla konuştuğumda dün geldiğini ve sıranın kendisine gelmediği için ikinci gündür tekrar geldiğini söyledi. Kovancılar`da bu durum yok. Orda görevli sıkıntısı aşılmış durumda. İnsanlar sıra beklemeden işlemlerini rahatlıkla yapıyorlar. Palu`da da eleman alınamaz mı, vatandaşlar bu şekilde neden mağdur ediliyor.

Bir de Kovancılar`da çalışması biten tüm yerlerde gaz verilmeye başlanmış. Bizim burda doğalgaz verilmesi bir tarafa, doğalgazın verilip verilmeyeceği belli değil. Bu konuda bir açıklama bile yapılmıyor.

Binalara kutu takılma olayı ise bir muammaya dönüşmüş durumda. Doğalgaza güvenerek bina sakinleri olarak kömür almadık. Şu an kışa girmiş bulunmaktayız. Küçük çocuklarımız hastalanıyor. Konu ile ilgili muhatap bulmakta dahi zorlanıyoruz.

Yetkililerin bu konuda gerekli olan adımları bir an evvel atmalarını istiyorum.” dedi.

Doğalgaz nedeniyle yolların kazıldıktan sonra bir daha düzgün bir şekilde kapatılmadığını ve Palu sokaklarının yağan yağmurla çamur deryasında dönüştüğünü, dile getiren Lütfi Göver şunları dile getirdi;


“Memleketimize getirilen doğalgaz bizleri sevindirmişti ama doğalgaz kazıları nedeniyle sokaklar öyle bir hal almış ki, basit bir yağmurda çamur deryasına dönüşüyor. Bazı yerlerde araba ile geçmek imkansız gibi. Bu çukurları açmak için para ödeyenler kapatmak için gereğini neden yapmazlar. Kazma parası varda, yapma paraları yok mu? Hakikaten bu hizmet anlayışını anlamış değiliz. Karakoçan`da ise kazılan yerlerin daha güzel bir şekilde kapatıldığını biliyorum. Yetkililer ve özellikle denetim elemanlarının bu konuda gerekli duyarlılığı göstermelerini istiyorum.” dedi.

İki çocuğunun küçük olduğunu doğalgaza güvenerek kömür almadıklarını ve doğalgaz gelmemesinden dolayı çocuklarının soğukla karşı karşıya geldiğini dile getiren Eğitimci Hilal Gülcemal şunları dile getirdi;

“İki küçük çocuğum var. Bizler doğalgaza güvenerek kömür almadık.  Ama doğalgaz şu an itibari ile halen daha gelmedi. Soğuk dolayısıyla çocuklarımın hastalanmasından endişeleniyorum. Yetkililerin bir an önce bu sorunu gidermede gerekli olan hassasiyeti göstermelerini istiyorum.” dedi. 







Advert

Paylaş: