Palu`da 3 . Sınıflar Türkiye Sportif Yetenek Taramasından Geçti

Elazığ`ın Palu ilçesinde Türkiye Sportif Yetenek taraması ve spora yönlendirme Projesi kapsamında 3. sınıf öğrencileri taramadan geçilip yetenekleri öğrenildi.

Palu`da 3 . Sınıflar Türkiye Sportif Yetenek Taramasından Geçti

Advert

Elazığ İli Palu ilçesi, İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, 3. sınıf öğrencileri spor taramasından geçirildi. 170 öğrencinin yeteneklerinin taramasını Elazığ İl Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü çalışanlarının gerçekleştirdiğini dile getiren Palu İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Ömer Faruk Saylan şunları dile getirdi;


“ 19.04.2016 tarihinde imzalanan Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı işbirliği protokolü kapsamında; 81 ilde eş zamanlı başlatılan yetenek taraması ilkokul 3. Sınıflar hedef alınarak yapılmaya başlanmıştır. Hedef her yıl 1 milyon öğrenciyi taramadan geçirmektir. İlimizde 10 ilçe ve Merkez İlkokullarda 8200 öğrenciyi taramaktır. İlçelerimizde 2000 öğrenci, merkezde ise 6200 öğrenci tarama programına alınmıştır. Palu`da  250 öğrenci bu taramadan geçirilecekti. Ancak velilerinin izin verdiği 170 öğrenci bugün taramadan geçirildi.

Türkiye Sportif Yetenek taraması ve spora yönlendirme Projesi Cumhurbaşkanı tarafından 100 günlük eylem planına alınmıştır” dedi. 








Advert

Paylaş:
Advert