Toki`de Kanalizasyon Sorunundan Binada Yaşayamıyorlar

Elazığ ili Palu`nun Kalekent Mahallesinde bir binada kanalizasyon borularından akan kirli su bodrum katını bastı. Kokudan dolayı bina yaşanmaz bir hal aldı.

Toki`de Kanalizasyon Sorunundan Binada Yaşayamıyorlar

Advert

Edinilen bilgiye göre Palu`nun Kalekent Mahallesi 52. Caddesinde bulunan Şekerciler Apartmanında 6 gün önce kanalizasyon borusunda, meydana gelen sızıntı, bodrum katını bastı. Artık apartmanda kokudan dolayı nefes almakta dahi zorlandıklarını dile getiren apartman sakinlerinden Abdullah Arslanoğlu şunları dile getirdi;

“6 gündür bu rezilliği çekiyoruz. Bodrum katını fotoğraflarda da gördüğünüz gibi kanalizasyonun pis suları basmış durumda. Konu ile ilgili olarak hem belediye ile hemde binayı yapan şahıs ile görüştüm. Hata konusunda birbirini suçladılar. Ben suçlu aramıyorum. Bu pis atık suyunun biran önce kaldırılmasını yetkililerden talep ediyorum.  Kaç gündür belediye bir çalışma içerisinde ama yetersiz. Binayı yapan şahıs ücretle temizletmeye çalıştı, ama çalışanlar kokudan dayanamayıp işi yarıda kesti. Biz ise bu apartmanda oturuyoruz. Bu pisliğin hastalık getirmesinden korkuyoruz. Bir an önce yetkililer duruma el koymalılar. Apartman sakinlerinin büyük bir kısmı evlerini terk etti. İşçiler kokudan çalışamadığı bir binada bizler yaşamak zorundayız. ” dedi.

Haber sitesi olarak; Belediye yetkilileri ile yaptığımız görüşmede ise, olayı duyar duymaz müdahale ettiklerini gerekli çalışmları başlattıklarını, yapılan hatanın 5-6 yıl önce bina yapılırken binayı yapan müteahitin boruları ana hata bağlamada hatalı davrandığını söylediler. Sorun halledilene kadar ilgileneceğini belirttiler.



Advert

Paylaş:
Advert