Okullarda ilk ders zili çaldı

Üç aylık yaz tatilinin ardından bugün ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci için ilk ders zili çaldı.

Okullarda ilk ders zili çaldı

Advert

2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi bugün itibariyle başladı. Eğitim-öğretim döneminin birinci dönemi 18 Ocak 2019'da sona erecek. İkinci yarıyıl ise 4 Şubat’ta başlayacak ve 14 Haziran’da son ders zili çalacak.

Yaz tatilinin ardından yaklaşık 18 milyon öğrenci ve bir milyonu aşkın öğretmen, çalınan ilk ders ziliyle birlikte yeni eğitim-öğretim yılına başladı.

Ders kitapları sıralarda

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) öğrencilere ücretsiz dağıtılacak 141 milyon ders kitabından 125 milyonunun illere ve okullara dağıtımı yapıldı.

Bakanlık'tan yapılan bilgilendirmede, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında öğrencilere ücretsiz dağıtılacak 141 milyon 722 bin 460 ders kitabının 125 milyonunun illere ve okullara teslim edildiği kaydedildi.

Kalorisi yüksek ürünlerin satışına sınırlama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okula yeni başlayan bir milyon 250 bin öğrenciye göz taraması yapılacağını açıkladı. Bakan Koca ayrıca okul kantinlerinde sağlıklı gıdaya ulaşmak için gerekli yasal düzenlemeleri yaptıklarını söyledi.

Bakan Koca, "Günümüz dünyasında gelişmiş ülkelerin sorunlarından biri olan çocukluk çağı obezitesini ülkemizde önlemek amacıyla çocuklarımızın kantinlerde sağlıklı gıdaya ulaşmaları için gerekli yasal düzenlemeleri yaptık. Besin değeri düşük, kalorisi yüksek ürünlerin okul kantinlerinde satışına sınırlamalar getirdik. Bu yıl diğer bakanlıklar ile beraber kantin denetimlerimize daha da ağırlık vereceğiz. Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmenin anahtarlarından birinin ağız ve diş sağlığı olduğunu da unutmamak gerekir. Bu nedenle tüm okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerimizin ağız ve diş sağlığı taramalarını yapıyor, doğru diş fırçalamaları ve diş fırçalama alışkanlığını kazanmaları için eğitimler veriyoruz. Bu yıl çocuklarımız için okullarımızda yeni bir tarama programı başlatıyoruz. İlkokul birinci sınıf öğrencilerimizde görme taraması yapacak, olası çocukluk çağında gelişen görme problemlerini erken teşhis ederek ileri yaşamlarında karşılaşacakları birçok soruna erken zamanda önlem alacağız." dedi. (İLKHA) 




Advert

Paylaş:
Advert