Vali Kaldırım 15 Temmuz Şehit Aileleri ve Gazileri ile Biraraya Geldi

Türkiye'nin önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz darbe teşebbüsünün 2.yılında Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve eşi Berihan Kaldırım hanımefendi ve il protokolü 15 Temmuz şehitleri ve gazilerinin aileleri ile aksam yemeğinde biraraya geldi.

Vali Kaldırım 15 Temmuz Şehit Aileleri ve Gazileri ile Biraraya Geldi

Advert

Özel bir işletmenin restoranında gerçekleştirilen yemeğe Vali Çetin Oktay Kaldırım ve eşi Berihan Kaldırım'ın yanı sıra 8.Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Belediye Başkanı Mücahit Yanilmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Alçık, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirbağ, İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çarıkçıoğlu, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, protokol eşleri, 15 Temmuz şehitlerinin aileleri, gaziler ve aile yakınları katıldı.

 

"15 TEMMUZ'DA MİLLETİMİZ BİR BÜTÜN OLMUŞTUR"

 

Samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte şehit yakınları ve gaziler ile yakından ilgilen Vali Kaldırım, yaptığı konuşmada, "15 Temmuz Türkiye için bir milattır. Milletin Millî Hâkimiyeti, kayıtsız şartsız tahakkuk etmiştir. Ülkemize darbe ve darbe girişimiyle nizam vermek isteyenlere Milletçe tarihi bir ders verilmiştir. FETÖ’nün bir ihanet şebekesi olarak başlattığı darbe ve işgal girişimi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, bizzat millet tarafından bertaraf edilmiş, İşçi, memur, esnaf, tüccar, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Roman, Alevi, Sünni gibi ayrılıklar bir kenara bırakılıp milletimiz bir bütün olmuştur. Elazığlı hemşehrilerimizden sivil, polis ve askerimizden 9 kişi şehadet mertebesine ulaşmış, 12 Elazığlı vatandaşımız ise gazimiz olmuştur. Bu kıymetli gün vesilesi ile tarihi 15 Temmuz direnişinde destan yazan 249 şehidimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ve huzur dolu nice günler diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.







 


Advert

Paylaş:
Advert